Samsung заключва своите устройства направени след Юли по региони !!! – ОБНОВЕНА

Samsung започна заключване на своите Android смартфони, направени след края на Юли 2013 към своите респективни региони. Засега тази нова практика е потвърдена, че се извършва за Европа и Америка. Всяко устройство вече ще  трябва да идва със стикер на кутията. Този стикер ще индикира региона за който може да се ползва устройството.

stickerEU

Тази информация стана публична благодарение на магазина Clove, който отскоро предлага новият Samsung Galaxy Note 3. На бройките които те са получили има лепенка, която гласи, че са заключени към съответните региони.

Представителството на Samsung в Германия излезе с официално изявление, което хвърли малко светлина върху новата политика. Само продукти направени след края на Юли 2013, ще бъдат заключени спрямо техните региони. От това следва, че това ще се отнася за Samsung Galaxy S III, S II, S4, S4 mini, Note и Note 3. Заключването на устройствата няма да им попречи да работят на респективно техният континент. За пример устройства закупени в Европа ще работят във всички страни на континента Европа. В съответствие с предупредителни стикери няма да можете да използвате устройствата със SIM карта, издадена от азиатски, африкански, австралийски или американски оператор.

Все пак, ако устройството е закупено в даден регион, но не е активирано/пускано там. Ще има възможност устройството да бъде прекодирано в сервизен партньор на Samsung за съответният регион, в който желаете да го ползвате.

americansicker2

Заключването на SIM картата става с MCC (Mobile Country Code) и се прави посредством CSC’s (Customer Software Customization). Отключването на устройства вероятно ще бъде възможно на по-късен етап, но най-вероятно да не кажем на 100% сигурно, това ще води до загуба на гаранцията на устройството.

Въпреки новата политика на Samsung, не става ясно защо компанията въвежда подобно ограничение. Може би това е опит да се предотврати препродажба на устройства от различни континенти. Въпреки това, има потребители на тези не толкова евтини устройства, които пътуват доста често и за тях това няма да бъде много добра новина. Явно Samsung не са преценили всичко толкова добре, колкото си мислят ????

ОБНОВЕНА:

От Samsung доста бързо реагираха и направиха официално изявление по въпроса, което твърди, че споменатите апарати трябва първо да бъдат активирани със SIM карта от съответния регион, след което стават отключени за използване в световен мащаб. В превод това означава, че апарат предназначен за Европа трябва да бъде стартиран с “европейска” SIM карта, а в последствие ще може да бъде използван и с карти от други региони на света.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *