Samsung възнамеряват да увеличат дела си при SoC чрез конкурентни смартфони

До началото на 2018 година си беше едно доста сложно начинание да получиш чипсет от Samsung и да го използваш при производството на собствените си смартфони. Компании, като например MEIZU, са едни от малкото, които успяха да постигнат подобен успех, но в много голям процент SoC схемните набори на Samsung си оставаха ексклузивен елемент за смартфоните на корейската компания…. досега.

Изглежда 4-тото място при производителите на SoC за смартфони не се нрави много-много на Samsung, поради което компанията възнамерява да позволи на повече производители (конкуренти) на смартфони да използват моделната линия Exynos SoC. Според източници от бранша основната идея на Samsung е да повиши ефективността на производствените линии, отколкото да се бори за 3-тото място в класацията (което се заема от MediaTek).

Предполага се, че основната подборка от достъпни чипсети ще бъде на такива от среден клас (не очаквайте корейците току така да предоставят Exynos 9810 на своите конкуренти), което ще “удари” осново именно MediaTek. Желанието на най-различни (китайски или не) производители на смартфони да посегнат към чипсетите Exynos може да бъде допълнително “подбудено” и от примамливи ценови нива, както и от допълнителни бонус-предложения за доставка и на компоненти OLED, DRAM и NAND Flash.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *