Qualcomm все така уверени в Snapdragon 800

Появата на четвъртото поколение мобилен чипсет на NVIDIA Tegra 4 породи някои съмнения относно възможността на Qualcomm да отговорят адекватно на предизвикателството. Още повече след появилите се на MWC 2013 резултати от някои от най-известните “смартфон/таблет” тестове, в които се вижда, че Tegra 4 определено е по-бърз от Snapdragon 600. Това обаче не пречи на Qualcomm да са сигурни във възможностите на Snapdragon 800 и неговото превъзходство над Tegra 4.

 

Старши вицепрезидента по продуктов мениджмънт на Qualcomm Раж Талури е заявил, че компанията е фокусирана върху това по-скоро да предлагат продукти на своите клиенти, от колкото да се опитват да демонстрират превъзходство спрямо конкуренцията. Все пак г-н Талури е добавил, че Snapdragon 800 e по-добрият ARM чипсет поради наличието на вградена поддръжка на LTE (модема при Tegra 4 е на отделен чип), както и възможността да кодира/декодира 4K видео съдържание. Освен всичко друго Snapdragon 800 ще е и по-бърз чип като цяло.

Макар Tegra 4 наистина да превъзхожда Snapdragon 600, що се отнася до версия 800 ситуацията е малко по-различна. Новият флагмански чипсет на Qualcomm ще предложи процесорни ядра на 2.3 GHz и определено ще е в състояние да се противопостави много сериозно на Tegra 4. От своя страна Snapdragon 600 е повече насочен към Tegra 4i. От Qualcomm добавят, че тяхната нова продуктова линия с четири обособени чипсета (200, 400, 600 и 800) ще насити много по-ефективно и пълноценно пазара на смартфони и таблети.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *