Prestigio MultiPhone 7500 BLACK – стъпка в правилната посока

Prestigio е една вече доста известна на българският IT пазар марка за мултимедийни продукти, смартфони и таблети. От неотдавна налице е и продуктова линия смартфони, като от по-актуалните модели безспорно се отличава със своята известност и добра приемственост на BG пазара MultiPhone PAP 4500DUO, който бе под формата на пионер при въвеждането на покритието Gorilla Glass при по-евтините и достъпни смартфони. В случая трябва да добавим и факта, че апарата предлагаше dual sim съвместимост. Но технологиите при смартфоните се развиват с огромни крачки и 4500DUO вече може да се нарече стар модел. От анонса на 4500DUO досега Prestigio добавиха не един или два други модела, а ето, че е ред и на едно още по-ново и интересно предложение в лицето на MultiPhone 7500 BLACK.

 7500_first

Още на пръв поглед се забелязва, че моделното име на новият смартфон на Prestigio някак си се отличава от останалите. Освен MultiPhone 5430 и 5501, това е третият смартфон от последните поколения на Prestigio, който не притежава суфикса DUO в своето моделно име. Изводът тук е ясен – този апарат не е двусимов. Това може би е първата интересна подробност около новият флагман в смартфон-продуктовата линия на компанията, която подробност създава и други интересни въпроси. Освен това предвид моделното име веднага трябва да се насочим към високият клас апарати, като не случайно използвам думичката “флагман” около MultiPhone 7500 BLACK – това наистина е новият флагмански смартфон на Prestigio, казано предвид неговите характеристики и без да умаловажаваме това, което представлява MultiPhone 7600 DUO. Но да оставим големият 6″ двусимов апарат 7600 DUO настрани и да обърнем внимание на това, което Prestigio са създали под формата на 7500 BLACK.

Ще кажете, че това е поредният не до там атрактивен модел на Prestigio, който се опитва да се наложи с цена, и не толкова с възможности, дизайн и прочие, и прочие. В случая нещата са може би точно наобратно т.е. компанията далеч не се опитва да ви спечели с цена и двусимовост на смартфона, но и не се опитва да ви “пробута” леко напудрена и обновена версия на MultiPhone 5044 DUO. На пръв поглед изглежда, че 7500 BLACK е нещо по-различно, нещо по-добро, нещо по-интересно, нещо което си заслужава човек да му хвърли по-сериозен поглед.

Основни характеристики на MultiPhone 7500 BLACK

Най-общо погледнато, MultiPhone 7500 BLACK е опит на Prestigio да ни дадат един модерен апарат, който да е адекватен на търсенията в средния (и малко над него) клас на смартфоните през 2014 година. Поради това е съвсем логично да видим поне 4-ядрен чипсет, 5″ екран и разбира се резолюция на екрана 1920 х 1080. Налице е MT6589T, който е все още най-бързият четириядрен чипсет на MTK, предлагащ процесорни ядра Cortex-A7 с работна честота от 1.5 GHz, както и по-бързата имплементация на PowerVR SGX 544MP (работеща на 356 MHz). Като един по-сериозен смартфон MultiPhone 7500 BLACK разполага с 2 GB RAM, а потребителя може да разчита на 32 GB памет за съхранение на данни (реално достъпни са около 26 GB). Екранът също може да се каже, че е на ниво – 5.0″ IPS матрица с резолюция 1920 х 1080, а камерите съвсем логично са две – основна 13MP и лицева, по-скромна, 8 MP. За съжаление не се предлага поддръжка на мултимедийни карти microSD. Версията на операционната система е Android 4.2.2, като вероятно в скоро време вероятно налице ще е ъпдейт до 4.3 или дори до 4.4.

Имайте предвид, че MultiPhone 7500 е наличен в две разновидности – с 1 GB RAM/16 GB памет, както и с 2 GB RAM/32 GB памет (какъвто е и нашият тестов модел).

Технически характеристики на MultiPhone 7500 Black:

 • Чипсет – MTK6589T
 • Процесорна архитектура – ARM Cortex-A7
 • Процесорни ядра – четири ядра, работна честота 1.5 GHz
 • Графичен домейн – PowerVR SGX544MP @356 MHz
 • Дисплей: 5.0″ Full HD OGS матрица, 1920 x 1080 пиксела, 441 ppi
 • Оперативна памет: 2 GB.
 • Потребителска памет: 32 GB (~26 GB използваеми от потребителя)
 • Поддръжка на Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Hot-Spot
 • Поддръжка на Bluetooth
 • Поддръжка на GPS, A-GPS
 • Поддръжка на NFC
 • 2G свързване: GSM GPRS/EDGE 900 MHz/1800 MHz/1900 MHz
 • 3G свързване: HSDPA/HSUPA 900 MHz/2100 MHz
 • Основна камера: 13 MP, 1080p playback, 720p record, двоен LED светкавица
 • Лицева камера: 8MP
 • Батерия: Li-Polymer 2300 mAh
 • Операционна система: Android 4.2.2 Jelly Bean
 • Физически размери: 144мм х 70.5мм х 9.9 мм
 • Тегло: 146гр.

 

 

Окомплектовка на MultiPhone 7500 BLACK

В последно време повечето смартфони не предлагат кой знае какво в своята окомплектовка, но MultiPhone 7500 BLACK със сигурност ни дава поне най-необходимите неща – USB кабел, адаптер за зареждане към ел. мрежата, слушалки/хендс фрий и различни книжки с информация, упътване и т.н. Така да се каже – съвсем по стандарт… но не съвсем. За разлика от не малко други апарати, освен споменатото получавате и защитен “гръб-протектор”, както и фабрично поставен протектор на екрана. Две подробности, които вероятно всеки би искал да ги получи към “стандартната окомплектовка” на новият му смартфон.

7500_back_case

Бегъл поглед по фасадата на MultiPhone 7500 BLACK

Още на пръв поглед смартфона дава усещането за стабилност на сглобката и здравина, която може би досега не сме виждали при нито един от смартфоните на Prestigio. Главна “вина” за това има Unibody (моноблок) конструкцията и несваляемият заден капак на устройството. Дори минимално скърцане или припукване не може да бъде отчетено, изобщо сглобката е много добра. От това може би губиме някои вероятни функционалности, като например слот за карта microSD, но загубата донякъде е оправдана от конструкцията. В този ред на мисли трябва да се спомене и несменяемата батерия.

7500_first

Дизайнът е стилен, напълно семпъл, макар и да имаме много финна червена лайсна по цялата външна част на дисплея. Този подход доста интересно пасва при конкретният апарат и не изглежда кичозно. За сметка на това, обаче, кичозност намираме при трите сензорни бутона, но за тях ще стане дума след малко. Като цяло дизайнът е подчинен на масовите в момента 5″ смартфони, които изглеждат доста сходно, изключая някои по-“маркови” представители, които предлагат определена специфичност. Реално при MultiPhone 7500 BLACK е заложено на определена специфичност чрез споменатата червена лайсна.

7500_back_protect

От задната страна на смартфона, върху несваляемия заден капак традиционно виждаме логото и името на Prestigio, както и информация за MP на камерата. При конкретният апарат е налице и логото на NFC, съвсем по обясними причини.

7500_left

От лявата страна на апарата виждаме само бутоните за усилване/намаляване на звука….

7500_right

… а от дясната се намира единствено бутона PowerON. С повече функционалности е заета горната част на апарата. Там се намира жак-а за слушалките и капачето за картата SIM.

7500_down

От долната страна на MultiPhone 7500 BLACK е оставен самотен конектора USB. Що се отнася до слота за поставяне на картата micro SIM и жака за слушалките…

7500_top

… за тях остава място отгоре на апарата. Както се вижда, картата се намира под капак с доста интересен достъп – ще ви трябва “уред” подобен на кърфица или кламер, че да можете да повдигнете капака. Макар като закрепване капака изглежда несигурен, задържането е доста стабилно и инцидентно отваряне не се случи по време на тестовете.

7500_buttons

Ети тук вече изникна сериозен въпрос – ЗАЩО? Трите сензорни бутона са изобразени чрез специфични символи, вместо със стандартните символи за “MENU”, “HOME” и “BACK”. В случая на MultiPhone 7500 BLACK дизайнерският замисъл поне лично на мен ми убягва, като трите бутона по никакъв начин не се вписват в дизайна на апарата. Все пак след 1-2 дни работа със смартфона човек свиква и реално спира да ги забелязва.

Дисплея на MultiPhone 7500 BLACK

Вече стана дума, че MultiPhone 7500 BLACK разполага с 5″ IPS OGS дисплей с резолюция 1920 х 1080. Това неминуемо предполага, че апаратът би трябвало да дава едно много добро изображение с наситени цветове и висок ppi. Дали това е така? Определено да. Можем да причислим дисплея на 7500 BLACK към тези на маркови представители като SONY Xperia Z и HTC One, като единствено бихме желали да е малко по-ярък. Това е важно при употреба на апарата при силна дневна светлина, където бихме искали екрана да се вижда една идея повече. Въпреки това автоматичното управление на яркостта работеше много приятно, без да е прекалено “нервно” в превключванията на нивата на яркост при различен тип светлина и с прилична реакция при бърза промяна на околната светлина.

7500_screen_1

7500_screen_2

Споменахме вече, апаратът идва с фабрично залепен протектор на дисплея, така че снимките са на дисплея с вече наличен протектор. Това е нещо много хубаво, но когато наличният протектор се драска прекалено лесно, тогава визуално ползата от него намалява драстично. Факт е, че протектора пази наистина добре, но ако след само седмица употреба (без да малтретираме излишно екрана или да сме небрежни при употребата на апарата) по протектора са налице няколко видими драскотини и други по-дребни, тогава със сигурност много скоро на човек ще му се прииска да го смени с някой по-качествен. Въпреки всичко дисплея под протектора е непокътнат, което може би е най-важното.

Screenshot_2014-03-25-11-51-49

Визуализирането бе на много високо ниво, но това е по-скоро очаквано от 5.0″ IPS FullHD екран. Иконите са големи (матрица на екрана 5х5), текста се чете добре и има място за всичко.

Камерата на MultiPhone 7500 BLACK

С появата на MultiPhone 5044 DUO и неговата 13MP камера, потребителите се надяваха, че 13MP камера при смартфон извън “големите марки” ще може да предложи достатъчно добро качество, че този аспект от възможностите на смартфона да не са причина за споменаване на недостатъци. При 5044 камерата не беше напълно на необходимото ниво, но при MultiPhone 7500 BLACK изглежда от Prestigio са си взели поука и снимките определено изглеждат по-добре. Фокусирането се случва доста по-бързо и по-важното – се случва както трябва. Снимките при по-лошо осветление обаче продължават да страдат.

MultiPhone 7500 BLACK разполага с две камери – основната е 13MP с BSI сензор и двойна подсветка (LED). Лицевата камера е цели 8 MP и към нея реално нямаме забележки предвид възможните й употреби. С подобна лицева камера ще можете да се възползвате от Dual Camera опцията на софтуера на камерата, при който можете да “подписвате” основната снимка с добавяне на малка допълнителна снимка. Като цяло камерата на апарата се справи прилично добре (предвид хубавото време навън по време на снимките), ето и малко снимки по този въпрос:

 IMG_20140321_172252

IMG_20140321_172259

IMG_20140321_172319

IMG_20140321_172336

IMG_20140321_172343

IMG_20140321_172621

IMG_20140321_172704

IMG_20140321_172945

IMG_20140321_173034

Интересно е да се отбележи, че снимките тип Panorama се получават доста добре в смисъл на синхронизиране на отделните кадри в общата снимка. Качеството нормално е по-ниско в сравнение със статичната снимка, но това е очаквано. Също добри снимки се получават с активно HDR. Софтуера на камерата предлага три по-специфични режима на снимане – Dual Camera, 3D и Panorama. Не коментирахме снимане в “3D”, което привидно се опитва да създаде впечатление за 3D. Снимката разбира се е комплексна, която после ще можете да видите единствено на съответният монитор или в “анаглифен” режим за обикновен монитор. Качеството на снимката не е на високо ниво, но в определени случаи може и да се получи желаният ефект. Да се разчита на хубави 3D снимки обаче е по-скоро химера.

Хардуерно подсигуряване на MultiPhone 7500 BLACK

Да обърнем сега по-сериозно внимание на хардуерното подсигуряване на този нов смартфон на Prestigio. Както вече стана дума, налице е един от най-известните четириядрени чипсети в света изобщо – MediaTek MT6589T. Суфикса “Т” издава за “Turbo” версията на 6589, а именно буустнати до 1.5 GHz ядра Cortex-A7, както и повишена честота на графичното ядро до 356 MHz. Това би трябвало да е добре дошло за по-бързи модели смартфони и такива, които работят при разделителна способност на екрана FullHD. Още от преди няколко месеца, обаче, се видя, че PowerVR SGX544MP дори на 356 MHz не е напълно адекватен на резолюцията FullHD, що се отнася до проиграването на по-тежки 3D заглавия. Това означава, че пускайки някоя по-сериозна 3D игра има вероятност да срещнете проблеми с поддържането на достатъчно високи FPS, за да не виждате “накъсване” на картината. При 7500BLACK това се случи на няколко пъти, без да е прекалено фрапиращо, но се виждаше отчетливо.

Наред с доста приличният чипсет, тази модификация на 7500 BLACK разполага и с 2 GB RAM. Съвременните смартфони могат спокойно да предоставят комфортна работа и само с 1 GB RAM, но наличието на двойно повече оперативна памет позволява за пълна злоупотреба на апарата, що се отнася до зареждането на много приложения едновременно, без да следите дали не претоварвате RAM-а излишно. Дори при по-сериозните тестове за прекалено разхищение на RAM не забелязахме по-малко от 600-700 MB свободна RAM памет, а наистина се постарахме да създадем натоварени условия. С 2 GB RAM спокойно можете да… правите каквото си искате.

Screenshot_2014-03-25-11-23-09

Модификацията на 7500 BLACK, екипирана с 2 GB RAM предлага и 32 GB потребителска памет. От тях наличните и достъпните за потребителя са около 20% по-малко, но въпреки това оставащите 26 GB далеч не са малко. Това обаче е всичко, което получавате от към потребителска памет, защото за съжаление иновативната (за апарати на Prestigio) конструкция на смартфона може би е наложила отстраняването на слота за карти microSD и съответно такъв липсва. Това може и да е проблем за потребителите, избрали 7500BLACK в конфигурация 1 GB RAM/16 GB ROM, но тестваната от нас версия 2 GB/32 GB е доста по-“обемна”.

Както забелязвате, при 7500BLACK липсва още нещо – втори слот за карта SIM. Поради това липсва и добавката “DUO” и този апарат не предлага dual sim възможности. Предполагам това е с цел по-сериозното позициониране на апарата като модел разграничаващ се от “дуам сим ширпотребата” и дизайна и изпълнението на 7500 BLACK определено показва точно това.

Софтуерно подсигуряване на MultiPhone 7500 BLACK

По принцип единствено големите и сериозни марки производители на смартфони предлагат повечко пред-инсталирани или с опция за безплатно сваляне приложения, които да добавят още положителни точки към продавания смартфон. Prestigio макар все още да са в процес на пазарно затвърждаване що се отнася до смартфоните, определено имат желанието да се доближат до “големите имена” в този бранш при предлагането на допълнителни софтуерни бонуси за клиента. Най-общо това се случва чрез Prestigio Installer, което приложение ви предоставя да свалите различни приложения, игри и изобщо всякакъв полезен (според Prestigio) софтуер, който може да ви се хареса. Определено можем да кажем, че част от нещата са напълно безполезни, но има и някои доста интересни:

Navitel Navigator – един наистина много добър софтуер за навигация, който и по принцип можете да изтеглите от Play Store, но безплатно ще можете да го използвате само 30 дни. Като притежател на MultiPhone 7500 BLACK получавате 90 дни Trial, с 100% пълноценност на софтуера и достъп до всички налични карти.
MultiCloud 200 GB – както се подразбира от името на програмата, вие получавате 200 GB Cloud пространство за съхранение на данни. Доста полезно.
McAfee Mobile Security – 30-дневен Trial на тази антивирусна програма (вместо стандартните 15 дни), а като притежател на 7500 BLACK ви се дава възможност да закупите софтуера за само 10 евро, вместо за 30 евро.

Screenshot_2014-03-25-11-11-59

Освен споменатите през Prestigio Installer можете бързо и лесно да изтеглите и Skype, Google Translate, Facebook, Viber и още какво ли не, включително и няколко игрови заглавия – Asphalt 7, World at Arms, Green Farm 3, Hills of Glory и т.н. Общо взето можете да се задръстите от допълнителен софтуер, или да подберете какво е важно за вас и да инсталирате само него. И в двата случая имате достатъчно място за целта и достатъчно RAM да зареждате какво ли не.

Screenshot_2014-03-25-11-22-47

Що се отнася до версията на операционната система, съвсем очаквано 7500 BLACK работи под Android 4.2.2 Jelly Bean. Предполагам в скоро време ще видим ъпдейт до поне Android 4.3, а защо не и до Kit-Kat 4.4.

Батерията на MultiPhone 7500 BLACK

Новият смартфон на Prestigio е екипиран с батерия Li-Polymer с капацитет 2300 mAh, вградена в апарата и неподлежаща на подмяна от страна на потребителя. Този капацитет можем да го причислим към “златната среда”, като нито е прекалено малък, нито е доволно голям. Едни 2600 mAh вероятно повече щяха да прилягат, но от друга страна трябва да се радваме, че не виждаме само 2000 mAh. С тези 2300 mAh 7500 BLACK е способен на доста време на автономна работа, особено ако не се заиграваме много под някое 3D заглавие, или пък не сме се улисали в сериозно сърфиране в нета. Направихме си експеримент какво ще се случи, ако смартфонът се използва само като телефон (средно дневно време на проведени разговори – около 30 мин), но с активирана data и спорадично активиране на Wi-Fi. Съответно динамичното управление на яркостта също бе активно, както и няколко активни widgets. Резултатът бе доста впечатляващ:

Screenshot_2014-03-21-17-40-33

Това обаче го направихме изцяло от любопитна гледна точка и със сигурност не отговаря на едно нормално потребление на смартфон, поне не и от този клас и през 2014 година. Ето какво ни показа Antutu Tester при проверката с него:

Screenshot_2014-03-22-13-58-03

Този резултат е малко над това, което получихме от SONY Xperia Z1 Compact, което е доста показателно за нивото на консумация на 7500 BLACK със своят доста по-голям екран. Като цяло 7500 BLACK предоставя поне 1 цял ден на по-натоварена работа без да има нужда да търсите вариант спешно да го зареждате.

Безжично свързване на MultiPhone 7500 BLACK

Prestigio MultiPhone 7500 BLACK е смартфон с много варианти за безжична връзка. Като започнем от масовият Bluetooth и стигнем до наличието на NFC. Извън тези двете разбира се налице са и Wi-Fi a/b/g/n, както и HSUPA и HSDPA. Поради поддръжката на Wi-Fi N е нормално да отчетем следните скорости на трансфер:

Screenshot_2014-03-12-00-51-10

При “data” свързването сме малко по-ограничени от към скоростите, но все пак тествайки на едно и също място всеки път, отчетените 8.69 MBits са съвсем на място:

Screenshot_2014-03-12-00-49-53

GPS свързване при MultiPhone 7500 BLACK

Подобно на всички останали съвременни смартфони и 7500 BLACK предлага поддръжка на GPS и A-GPS. Без да изпадаме в подробности ще преминем директно върху качеството на GPS свързване при този смартфон. Като се има предвид, че активирахме всички помощни средства при първоначалното установяване (включително и EPO с най-новите помощни файлове), времето за активно свързване с поне 3 сателита бе по-дълго от очакваното – над 3 минути. Въпреки това след като апарата се хвана за първите 3-4 сателита, достигането на активна бройка от 8 сателита отне само още няколко секунди:

Screenshot_2014-03-21-17-21-59

Този резултат е постигнат на открито, без сгради или постройки на по-малко от 25-30 метра до телефона. Ако обаче се “заградим” нивото на връзка пада, но въпреки това е достатъчно адекватно, че да е ефективно за всеки един навигационен софтуер:

Screenshot_2014-03-21-17-21-43

Субективни впечатления

Стигнахме и до момента, когато споделяме нашите напълно субективни впечатления за тестваният смартфон. Без изобщо да си кривим душата можем да кажем, че Prestigio са “изминали много път” от 5044DUO до 7500 BLACK и изобщо това, което новият модел представлява. Концепцията изцяло е променена, макар апарата от далеч да изглежда много сходен на 5044DUO. Още обаче на пръв поглед и допир се усеща, че 7500 BLACK не е просто ъпгрейд на 5044. Солиден, стабилен, здрав – това е най-първото впечатление, което новият модел създава. Вибрацията е много “луксозна”, което значи много мека, но отчетлива вибрация, неспособна да ви изкара от дълбок сън, стряскайки се от дрънченето на апарата по масата до вас. Този тип вибрация е като запазена марка на марковите апарати от висок клас и прави чест на Prestigio, че са помислили и за този аспект от представянето на 7500 BLACK. Не на последно място ще добавим и наличието на LED индикация за пропуснати повиквания, SMS и прочие – “екстра”, която все повече се търси от страна на потребителя.

Дисплея определено е много добър и дава приятни и меки цветове, както и много добри ъгъли на видимост. Изображенията са на високо ниво, а подсветката върши добра работа дори и с много силна околна светлина. Единствено при ярко слънце не достига малко осветеност, но положението е на ниво. Тук Prestigio отново са се справили добре и апаратът демонстрира класа и принадлежност към “по-добрите смартфони”.

При поставяне на SIM картата се създава впечатление, че капака на слота е доста нефелен и едва ли не се държи на магия. Това обаче далеч не е така, реално без кърфица или тънка клечка няма да успеете да го извадите. Останахме малко разочаровани от липсата на слот за карти microSD, защото такъв клас смартфон би било добре да може да предлага допълнително разширяване на потребителската памет с още примерно 64 GB. Споменах по-горе, че нашата модификация на 7500 BLACK е с 32 GB памет и това смекчава в голяма степен нещата. Лично за мен тези 32 GB (или по-точно 26 GB) са напълно достатъчни и скоро няма да ми се появи нужда за повече памет, но човек понякога иска все пак да има опцията.

Хардуерно апарата е доста адекватен, със своите 1.5 GHz ядра и 2 GB RAM. Тук обаче графичното ядро не е на нивото на процесорните ядра и обема RAM. Щеше да е добре графиката да се справя също толкова добре, но за съжаление PowerVR 544MP е способен на точно толкова, колкото и виждаме (т.е. можете да видите при резултатите от тестовете). Феновете на 3D геймплея под сериозни 3D заглавия няма да са доволни от нивата на FPS, които 7500 BLACK предлага. Тук една от основните причини за по-слабото представяне в графично отношение разбира се е резолюцията – FullHD. Поради това предшественика на 7500 BLACK със своите 720p се е чувствал доста по на място. Това може би е единствената по-сериозна пробойна в иначе много доброто представяне на 7500 BLACK.

Що се отнася до камерата, макар да очаквахме повече и от нея, в сравнение с 5044DUO определено има напредък. Снимките са по-добри и фокусирането става по-бързо. Освен това няколкото допълнителни екстри като Panorama, 3D и Dual Camera работят наистина добре, даже неочаквано много добре. Въпреки двойната LED светкавица, при по-слабо осветление камерата дава посредствено качество на снимките.

Дали защото е с по-голям размер, или защото от Prestigio са се справили добре с охлаждането, но по време дори на най-тежките натоварвания апаратът не загряваше прекалено много, дори напротив. Под тестът Antutu Baterry Tester максимално бе отчетена температура от 40С при 100% натоварване на машината, което е отличен резултат. Като цяло смартфонът загряваше много слабо дори след продължителен разговор или натоварване под някоя игра.

Резултати от тестовете за измерване на производителността на MultiPhone 7500 BLACK

Antutu Benchmark

Screenshot_2014-03-11-21-11-18

Screenshot_2014-03-12-00-18-53

Antutu 3D Rating

Screenshot_2014-03-25-12-40-17

Epic Citadel

Screenshot_2014-03-11-23-37-47

Screenshot_2014-03-11-23-41-02

Quadrant 2.1.1

Screenshot_2014-03-15-00-42-00

3DMark for Android

Screenshot_2014-03-12-00-12-19

В Заключение

Какво можем да кажем в крайна сметка – ако при появата на MultiPhone 5044DUO бяхме с доста смесени чувства, сега при излизането на MultiPhone 7500 BLACK нещата са коренно различни. Да, и новият модел показва някои недостатъци, но цялостната картина е далеч по-положителна. Новият модел показва не само дизайн, но и много добри възможности. Хардуера е на ниво (с някои уговорки относно графичното ядро), камерата снима по-добре, батерията се държи адекватно, дисплея е много добър.

7500_first

С новият MultiPhone 7500 BLACK компанията Prestigio е хванала посоката, по която трябва да вървят с идеята да предлагат по-висок клас смартфони, които могат да привлекат и по-платежоспособните потребители, тези, които търсят усещането за здрав и стабилен смартфон със съвременна визия и възможности. За второто по-удачно щеше е да видим осемядрения чипсет MT6592, вместо MT6589T, но нуждата от най-новия хардуер на MTK е по-скоро заради графичното ядро, от колкото за процесорната част. Със стартова цена от няколко десетки лева повече спрямо стартовата цена на 5044 DUO можем само да кажем, че 549лв за MultiPhone 7500 BLACK си заслужават много повече, в сравнение с 499лв за MultiPhone 5044DUO (когато този апарат беше представен).


One thought on “Prestigio MultiPhone 7500 BLACK – стъпка в правилната посока

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *