OnePlus: няма смисъл от втори 5G OnePlus смартфон през 2019г.

Един от първите достъпни през текущата година смартфони с поддръжка на 5G е OnePlus 7 Pro 5G, но изглежда това ще е първото и последно предложение за 2019 година от страна на този производител. След появата на OnePlus 7T се видя, че вариант с поддръжка на 5G липсва, и това изобщо не е случайно. Според шефа на компанията, Пийт Лау, към момента няма особен смисъл от появата на втори апарат OnePlus с поддръжка на 5G.

Според Пийт Лау, не е налице нужда всяко едно ново предложение от висок клас на OnePlus задължително да притежава и 5G възможности, предвид не до там сериозното разпространение на 5G в момента, и особено важно – разпространение на ключови за OnePlus пазари (един такъв пазар е Индия). Според Лау по-важно за компанията е да следи развитието на 5G и дали е налице удобна възможност за добавянето на още 5G-ориентирани смартфони към портфолиото с продукти.

Успокоителен за феновете на OnePlus е факта, че през 2020 година компанията възнамерява да предлага 5G като основна характеристики на флагманските модели.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *