NVIDIA пуска на пазара геймърските лаптопи MAX-Q

Три пъти по-тънки и по-ефективни от предишното поколение лаптопи

NVIDIA днес представя Max-Q, които са с напълно нов подход към дизайна, който ще е определящ за новите геймърски лаптопи – които ще стават все по-тънки, по-тихи и по-бързи. Новите лаптопи ще бъдат налични 27-ми юни.

Max-Q е част от космическите мисии на НАСА и се използва при изпращане на хора в космоса. Определя се като точката, където е минимизиран аеродинамичният натиск върху ракетата по време на полет. NVIDIA приложи подобна философия при проектирането на геймърските лаптопи, давайки възможност на водещите разработчици да създават лаптопи, които са три пъти по-тънки и по-ефективни от предишното поколение.

Резултатът е една платформа за игри, която предлага отлична производителност с дебелина едва 18 мм (тънка колкото MacBook Air) и предлага до 70% по-висока производителност от продуктите налични в момента на пазара.

Предимствата на Max-Q
Забележителниte показатели на новите лаптопи се дължат на NVIDIA Pascal най-ефективната GPU архитектура в света. За да предложи най- добрите характеристики за тънки лаптопи, NVIDIA оптимизира и конфигурира архитектурата Pascal, за да получи възможно най- добрата ефективност. Благодарение на Max-Q, всички елементи са проектирани с голяма точност – включително лаптопите, графичните карти, драйверите, както и термичните и електрически компоненти, което гарантира максимална ефективност.

Създаден от сполучливата комбинация от наука и дизайн, Max-Q извежда гейминга на лаптоп на едно космическо ниво.

Мощни графични карти с максимална ефективност: Базирани на архитектурата NVIDIA Pascal, GeForce GTX 1080 са произведени по процеса FinFET 16nm и са снабдени с GDDR5X памет, последно поколение. Max-Q съчетава нов начин на работа на графичните карти за максимална ефективност с оптимизации, като по този начин подобрява производителността в игрите, като същевременно намаля властта електроенергията.

Оптимални настройки на възпроизвеждането: В допълнение към ефективните графични карти, работещи с максимална ефективност драйверите Game Ready са конфигурирани да осигурят оптимална ефективност на системата, като същевременно гарантират по-добър гейминг за всяка система.

Напреднали термични решения и оптимална ефективност на контролера: За да увеличат производителността на системата, лаптопите Max-Q са проектирани с изтънчен, термичен дизайн. Новите модерни термични решения, заедно с безпрецедентната ефективност на контролера позволяват отлична производителност и тиха работа при геймърските, тънки лаптопи. Получените резултати са по-добри от тези, постигнати от всеки друг продукт на пазара до този момент.

Най-доброто изживяване при гейминг на лаптоп
С лаптопите Max-Q, геймърите ще могат да се насладят на зашеметяващ гейминг и забавление с висока резолюция. Лаптопите Max-Q поддържат гейминг платформа GeForce, която идва с най-новите технологии, драйвери Game Ready , дисплейната технология NVIDIA G-SYNC™ VR, 4K и мн. др.

Лаптопите Max-Q са съвместими с NVIDIA GeForce Experience, пълна софтуерна платформа, която осигурява автоматични игрални профили при употреба на оптималните настройки за по-добро гейм изживяване.

Технология NVIDIA WhisperMode
NVIDIA представя и технологията NVIDIA WhisperMode, която ограничава шумовете произведени от лаптопите по време на игра. WhisperMode интелигентно управлява фреймрейтите и едновременно с това избира най- добрите графични настройки за оптимална ефективност. Тази технология може да се регулира индивидуално от всеки потребител на лаптоп с графични карти от серията Pascal и ще бъде на разположение чрез актуализация на софтуера за GeForce Experience.

Наличност
Лаптопите MaxQ с GeForce GTX 1080, 1070 или 1060 ще са на разположение за закупуване от 27 юни от световните производители като: Acer, Aftershock, Alienware, ASUS, Clevo, Dream Machine, ECT, Gigabyte, Hasee, HP, LDLC, Lenovo, Machenike, Maingear, Mechrevo, MSI, Multicom, Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Terrans Force, Tronic’5 и XoticPC. Характеристиките, сените и наличностите могат да варират.

Бъдете в течение с NVIDIA
Абонирайте се за блога на NVIDIA, последвайте компанията във Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn иInstagram, гледайте видеа NVIDIA в YouTube. Снимки на продуктите на компанията, можете да изтеглите от страницата Flickr NVIDIA.

За NVIDIA
NVIDIA (NASDAQ: NVDA) е компания производител на IT технологии, подкрепени от GPU изчисления. Компанията се стреми към най-взискателните клиенти в света – геймъри, дизайнери и учени – продукти, услуги и софтуер, които предоставят уникални преживявания във виртуална реалност, изкуственият интелект, визуализацията и автономните машини. Повече информация http://nvidianews.nvidia.com/.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *