Nubia Z20 с два дисплея вече е в продажби в Китай

Един доста интересен смартфон бе обявен миналата седмица, притежаващ два дисплея – единият стандартен, както при всички останали смартфони, докато другият – заместващ задният панел. Nubia Z20 определено ще накара много хора да му обърнат внимание предвид интересният дизайн и не на последно място – хардуерни възможности.

 

Z20-ката е един истински флагман – екипиран със Snapdragon 855 Plus (ТОП версията, създадена за геймърски смартфони) и възможност за максимален обем на оперативна памет и потребителско място за данни в комбинация 8GB/512GB. Основният дисплей също е доста на ниво – 6.42″ SuperAMOLED FHD+, “подкрепен” от допълнителният дисплей с диагонал от 5.1″. Както се вижда на снимките, основният дисплей няма нито скосяване в горната част, нито “дупка” за предната камера – изцяло и напълно покрива предната страна на смартфона. Апаратът дори притежава два сензора за пръстови отпечатъци – по един от лявата и дясната страна (не са вградени в дисплеите).

Тройната основна камера дефакто върши работата и на камера “selfie”. Потребителя може да гледа всичко, което се случва на задният дисплей, като през него доста удобно могат да се извършват и видеоразговори. Комбинацията от сензори е 48MP + 16MP +8MP, което със сигурност гарантира и чудесни селфи снимки.

Nubia Z20 се управлява от Android 9 и притежава батерия с капацитет от 4000 mAh. Предвид използваният хардуер, наличието на два дисплея и цялостната идея зад Z20, не е учудващо и на какви стартови ценови нива ще се предлага (и то в Китай!) – от около 450 евро за версията с 6GB RAM и 128GB вградена памет до около 550 евро за вариант 8GB/512GB.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *