NOKIA 6, номер 2, e вече реалност

Смартфоните NOKIA вече могат да се похвалят и с появата на 2-ро поколение апарат, а именно наследника на NOKIA 6 – …. NOKIA 6. Реално погледнато, новият апарат няма никакво по-видимо различие в моделното име спрямо предшественика си, но това не му пречи да направи някои интересни нововъведения, с които да направи NOKIA 6 един доста по-интересен смартфон.

Новият NOKIA 6 е базиран на познатия вече дисплей 5.5″ Full HD (защита Gorilla Glass 3), като говорейки за “вече познато”, същото може да се каже и за основната камера и използването на вторият слот SIM за хибриден такъв т.е. споделя се с възможността за поставяне на карта microSD. Извън тези неща, новата NOKIA 6 предлага хардуерни промени, които не са за пренебрегване – SoC-а вече е Snapdragon 630, а устройството предлага само един вариант за RAM, в комбинация с 2 опции за “ROM” – 4 GB оперативна памет и съответно 32GB или 64 GB потребителска такава.

Промени са направени и в други аспекти от възможностите на апарата – сензора за отпечатъци е преместен на задния панел, а за връзка с телефона вече ще трябва да използвате кабел USB Type-C. Освен всичко друго, новата NOKIA 6 е и с по-ефективно усвояване на размерите си т.е. при наличието на дисплей 5.5″, апаратът е с 5мм по-къс от предшественика си, но пък е и една идея по-дебел от него.

Новата NOKIA 6 ще се управлява от Android 7.1.1, но е планирано обновяване до Android 8.0. В ценово отношение модификацията с 32 GB памет ще се предлага за малко под 200 евро, докато за двойно повече “ROM” ще трябва да се заплати малко над 200 евро.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *