NOKIA спряха продажбите на HTC One в Холандия

Новият HTC One срещна какви ли не проблеми и отлагания, а сега наред е и забрана за продажбата му на територията на Холандия, след като NOKIA спечелиха делото на 1-ва инстанция срещу HTC в тази европейска държава. Проблемът се крие в това, че HTC използват в One микрофонна технология, която е разработка и патент на NOKIA, а HTC нямат нужните лицензни права.

 

NOKIA и STMicroelectronics са създателите на това, което NOKIA в момента обвиняват HTC, че използват в One. Сега съда в Холандия е издал забрана за продажбата на HTC One на територията на страната, което не пречи на продажбите на новия смартфон в останалите европейски страни… поне засега. Очаква се HTC да реагират много бързо и да си издействат нужните лицензии, защото съвсем няма да е неочаквано, ако NOKIA заведат и спечелят дела и в други евро държави и буквално съсипят продажбите на HTC One в Европа.


5 thoughts on “NOKIA спряха продажбите на HTC One в Холандия

 • 23.04.2013 at 13:29
  Permalink

  Нокиа станаха като майкрософт, спряха иновацията и станаха паразити.

 • 23.04.2013 at 15:56
  Permalink

  Ae донякъде ги оправдавам, щото са инвестирали едни пари да разработят нещо, което после някой наготово иска да използва… в днешни дни тва само в Китай минава…

 • 23.04.2013 at 16:04
  Permalink

  Абе изцяло си ги оправдавам аз. Аман вече от крадци… Особено тези “Ябълките” доколкото знам нямат един техен продукт. Всичко е копирано и преработено.

 • 09.09.2013 at 12:48
  Permalink

  Много малко са качествените патенти, които наистина са стрували много като разработка и носят голяма полза, като документация. Повечето патенти са идеи, които са описани по начин, неприложим за изработка директно от патентната документация. Идеите не са позволени за патентоване, както и математическите алгоритми и други неща.

 • 09.09.2013 at 12:49
  Permalink

  Забравих да призная, че нямам идея, какъв е случаят в момента, така че доста спекулативно ми беше първото твърдение, за което се извинявам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *