Супер джаджата XMI X-mini II

Тези дни сигурно често ще попадате на това име – X-mini е на път да се превърне в тотален пазарен хит (Bloody вече успя да пусне клипче за X-mini в блога си), след като не някое от големите имена в бранша, а малък производител се е сетил, че няма никакъв проблем в корпус с размерите на кайсия (нямах подръка такава за снимките, затова ще се задоволите с лимони, ябълки и череши) да се поберат приличен 4-сантиметров високоговорител, презареждаема батерия, 3.5 мм конектор, скрол за контрол над силата на звука, копче за включване и изключване и дори индикатор за заряда на батерията.

xmi-x-mini-ii-apple xmi-x-mini-ii-lemon xmi-x-mini-ii-cherry

Разбира се, качеството на звука се осигурява не от какво да е, а от… бюрото ви. Да – точно така – X-mini II използва резонансите на повърхността, върху която е поставено, благодарение на особената си конструкция – при разгъване във вътрешната част се образува “тунел”. Недостатък – малко подскача наоколо, но затова кабелчето му е късичко.

Като сила на звука – X-mini е несравнимо по-силен от всякаквите вградени висоговорители (моя Dell XPS буквално не се чува в сравнение с него, а дори разните супер-долби-туби на Acer или Harman Kardon-ите на Toshiba бледнеят на фона на баса от моето ПДЧ бюро), още повече може да се свързва за включения в ноутбука (или iPhone-а, или музикалния ви телефон, MP3 плейър и т.н.), за него да се свърже друг, и друг, и друг, което доста усилва ефекта. Всъщност, вижте:

Колегите вече “разкостиха” един от мъниците на XMI – попаднахме на дефектна бройка, в която дефектът се оказа минимален, но производителя твърди, че процентът дефектирали X-mini II е под 1 на 100! И не знам дали във всяка фирма, където са попадали X-mini е така, но само уличните кучета около офиса на Хардуер БГ не си купиха поне едно… А вие бързайте, защото вносителите от Декада определено не са се презапасили.

x-mini-top x-mini-bottom x-mini-pouch

Може да купите XMI X-mini II в магазина на Хардуер БГ за 49 лева.
[wp:svejo-net]


19 thoughts on “Супер джаджата XMI X-mini II

 • 27.06.2009 at 17:50
  Permalink

  Едно реално измерване на силата на звука на X-mini:

 • 23.07.2009 at 13:44
  Permalink

  Страхотна джаджа ще си я купя при първа възможност :D

 • 09.09.2009 at 23:14
  Permalink

  Интересува ме дали е задължително да са свързани с жака, дали може да се постави на лаптоп от 2те страни, чрез usb-тата ?

 • 10.09.2009 at 18:17
  Permalink

  Задължително е да има свързан 3.5 мм конектор, т.е. няма как през USB да мине звука. Ако използваш две – можеш едно в друго от двете страни на лаптопа (между тях дългия кабел), но пак звукът излиза от един 3.5мм конектор.

 • 23.09.2009 at 23:12
  Permalink

  Има ли възможност да възпроизвежда стерео звук?

 • 24.09.2009 at 15:29
  Permalink

  Възпроизвежда стерео, т.е. и двата канала, но в един високоговорител. За да пуснете реално стерео, ще са ви нужни два отделни на двата отделни канала, окето може да стане само с модификации по X-mini, което пък ще доведе до отпадане на гаранцията.

 • 17.02.2010 at 12:07
  Permalink

  Поръчах си такава сега чакам да пристигне супер яка е като дизаин и като звук искам да попитам щом тази колонка издава звук към 90 db колко е силата на телефон без колонката ;] Инче пак казвам колонката е супер ;]

 • 20.02.2010 at 06:16
  Permalink

  Звурски са, а вече има по-новите модели (макар че май този най-много си струва пак). Заредихме в iskamPC.com на корем…

 • 13.03.2010 at 17:31
  Permalink

  Определено ми хареса тонколонка,точно като за мен(доста слушам от гсм-а,като съм на вън).Сигурно ще си поръчам ското от сайта ви :).

 • 20.04.2010 at 16:38
  Permalink

  Здрасвейте, имам един кратък въпрос относно XMI X-mini MAX… когато тези две колонке са разделени, дали се чува истинско стерео… или са просто два Моно-канала…
  Иначе намирам звука на XMI X-mini II -истински богат, за тези нереално малки размери.
  Поздрави !!!

 • 26.04.2010 at 22:43
  Permalink

  За съжаление не е истинско стерео. С поялник или някакво извращение с два преходника 3.5 мм към чинч може и да стане, но не и по подразбиране.

 • 27.04.2010 at 19:53
  Permalink

  Виждам, че отговаря и човек от магазина на iskampc. Смятам да си поръчвам говорителчето в скоро време, но не съм от София и въпросът ми е дали използвате услугите на Български пощи или работите само със Speedy?

 • 04.05.2010 at 21:00
  Permalink

  Спиди и Еконт. Цената на БП с тракинг, препоръчано изпращане, се доближават до тези на куриер, и това без застраховка.

 • 28.07.2010 at 14:45
  Permalink

  Използваме такива навън (!) като цъкаме брейк и се чуват много добре! Парите си заслужават. =)

 • 30.08.2010 at 10:34
  Permalink

  Здравейте, купих си 2 броя от тези колонки и съм много доволен. От различни сайтове и от официалния включително научих, че живота на батерията е 12 часа, но аз мога да заявя категорично, че е много по-дълъг и то на максимален звук. Тествах ги няколко пъти и не съм имал просвирване по-кратко от 20 часа (подчертавам – на максимален звук). Така че покупката си заслужава, да не говорим за виското качество на звука и баса.

 • 01.11.2011 at 13:33
  Permalink

  Това е най- хубавата джаджа, която някога съм имала!!! много е яко за път и върши чудесна работа вкъщи вместо лошия звук от лаптопа! много съм доволна и зарибявам всички около мен да си купят за да си направим парти с тях :))

 • 29.03.2013 at 13:00
  Permalink

  Имам по-малкия брат на тази джаджа X mini v1.1 capsule speaker,още след 2рото зареждане батерията се прецака,след напълно зареждане работеше ЧАС И ПОЛОВИНА и спря.Сега го върнах на магазина,от който го взех и се надявам да ми решат проблема.Много съм разочарован от продукта.специално за батерията,иначе звука е невероятен

 • 26.07.2018 at 13:42
  Permalink

  Страхотна колонка но с проблем в дизайна. Кабелчето задължително се разпоява след различно време на ползване. На първата ми колонка се разпои докато беше още в гаранция и ми я замениха с нова. На новата се разпои след около 8 години ползване. Някой ще каже – еми какво толкова, не е вечна, но имайте го предвив, неизбежно ще се повреди откъм кабелчето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *