Солитрон спира вноса на Fujitsu

Fujitsu Fujitsu вероятно ще търсят нов дистрибутор в България, след като официално се разделят с дългогодишния вносител Солитрон. В момента продуктите на световния гигант се предлагат от Поликомп, а вече се спрягат и имена на потенциалния втори дистрибутор. Компанията за пореден път изпитва “сътресения”, което никак не помага на продажбите на иначе повече от добрите преносими компютри с марка Fujitsu. Нямаме официална информация за прекратяването на дистрибуцията на марката от Солитрон, но да се надяваме, че вносът ще попадне в ръцете на друг надежден вносител, който ще предложи и по-голямо разнообразие от модели от досегашните. Всичко това не би трябвало да е причина да се откажете от купуването на лаптоп Fujitsu – в момента има няколко безобразно добри Intel-базирани Amilo за около 1200 лева, които, благодарение на гаранцията Collect&Return представляват интерес точно за домашните потребители, на които не би им се занимавало със сервизи в случай на проблем с ноутбука.
[wp:svejo-net]


4 thoughts on “Солитрон спира вноса на Fujitsu

 • 23.06.2009 at 15:21
  Permalink

  Сигурно на Солитрон им е писнало да търпят загуби в пари и доверие. На един така наречен добър Amilo на 3ия месец му смениха диска, а на 6ия ХД, дъно, захранване. Само РАМа остана, защото не беше на FS.

 • 23.06.2009 at 22:41
  Permalink

  Все пак вносител са и Техномаркет (КиК), така че не е толкова зле. Два вноситя остават. Мост едва ли ще се навият на FTS. Сити загиват…остава Асбис…

 • 23.06.2009 at 22:55
  Permalink

  Само не става ясно кой с кого къса… :-)

 • 24.06.2009 at 16:14
  Permalink

  Мишо – малко “под масата”, но не е никой от тези, които може да предположиш с лекота. Мен поне ме учуди силон избора им, но засега – трябва да си мълча.

  GPPi4 – това е… божа работа. Аз съм с Dell XPS, да кажа ли колко от тях са се развалили в гаранционен период :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *