MWC’19: OnePlus 7 няма да предлага безжично зареждане

Все повече смартфони от ново поколение предлагат опцията за безжично зареждане, което в някои ситуации е доста полезна възможност. И макар все още да говорим предимно за флагмански модели смартфони, не всички компании, предлагащи висок клас апарати са склонни да въведат подобна функционалност. Например, OnePlus все още смятат, че Wireless Charging е все още прекалено бавно, за да е на фокус при компанията за вграждане в актуалните модели смартфони.

Едно от важните неща (според OnePlus) е да се постигне висока ефективност на безжично зареждане, в комбинация с минимално количество генерирана топлина. Според OnePlus, към момента “жичното” зареждане на апаратите на компанията предлага много по-висока ефективност, спрямо различните вече достъпни вариации на безжично зареждане. OnePlus не са коментирали конкретно новото поколение “Qualcomm Quick Wireless Charge” и дали тази технология ще бъде усвоена от компанията в близко бъдеще.

В момента, в рамките на MWC’19, OnePlus са изложили прототип на смартфон с поддръжка на 5G, който се очаква да бъде официално представен през второто тримесечие на годината и ще бъде достъпен изначално чрез два европейски мобилни оператора.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *