MWC’17: Nubia с едни от най-интересните смартфони…

От по-познатите китайски брандове, Nubia (доскоро познати като ZTE Nubia) показаха едни от най-интересните (китайски) смартфони на своят семпъл, но доста добре подреден и осветен щанд. Наред с повечето бюджетни и по-ценово ориентирани модели, Nubia гордо бяха изложили и трите от най-добрите – Z11, Z11 mini S и Z11 Max.

Z11 mini S е “дребосъка” от фамилията, но съвсем не е малък на възможности. Трудно е да наречем “mini” смартфон, който разполага с 5.2″ дисплей. Разделителната способност тук е FullHD, като налице е и покритие Gorilla Glass. Чипсетът е Snapdragon 625, докато паметта е комбинацията “4 GB + 64 GB”. Налице е 3000 mah вградена батерия и 23MP задна камера с PDAF фокус. Ето го и нашето кратко видео относно Z11 mini S:

Наред с “малката” Nubia видяхме и Nubia Z11… Общо взето същата визия, но… различен хардуер. 5.5″ Full HD, Snapdragon 820, 6 GB RAM. Т.е. почти нищо общо, може би задната камера, която обаче при Z11 има и оптична стабилизация.

Не на последно място на фокус бе и Z11 MAX – най-големият от трите, притежаващ 6.0″ дисплей и характеристики, много сходни с това, което видяхме по-горе при Z11 mini S (чипсетите са едно от много малкото изключения), но по-големият размер на апарата позволява и поставянето на по-голяма батерия с капацитет от 4000 mAh.

Макар да носят едно и също моделно име, Z11 mini S и Z11 MAX са малко по-ниско позиционирани от техническа гледна точка, докато Nubia Z11 определено е флагманското предложение на марката Nubia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *