MWC 2014: LG показват новото G2 mini

След като LG G2 вече е реалност е редно да видим и неговата версия “mini”. От LG направиха точно това, като показаха именно G2 mini на MWC 2014. Човек би си помислил, че 4.7″ не са точно определение за мини версия на смартфон, но изглежда от LG не мислят точно така.

lg_g2_mini

За съжаление компанията не е последвала примера на SONY и Z1 Compact, като G2 mini е не само умалена версия на G2, но и орязан от към хардуер вариант на флагманския модел. Въпреки това сглобката изглежда прилично, но има какво да се желае предвид моделното име.

lg_g2_mini_2

Мини версията на LG G2 предлага четириядрен чипсет, който според региона, в който се предлага апарата може да работи както на 1.2 GHz (Snapdragon 400), така и на 1.7 GHz. Отделно от това налице е и екран с диагонал 4.7″. Резолюцията не е точно “флагманска” – qHD 960 x 540. За сметка на това, обаче, екранът е наистина много добър – големи ъгли на видимост и доста наситени цветове. Батерията предлага доста приличен капацитет от 2440 mAh, но за 4.7″ четириядрен апарат това определено е от полза.

LG G2 mini предлага поддръжка на LTE, както и разполага с 13MP основна камера и 8 MP лицева. Апаратът ще се появи на пазара директно върху Android 4.4 Kit-Kat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *