Motorola представиха официално Moto X Style, Moto X Play и Moto G (трето поколение)

Днес е голям ден за Motorola, които не само, че официално представиха третото поколение смартфон Moto G (2015), но и добавиха още два нови модела, от по-висок клас – Moto X Style и Moto X Play.

motorola_moto_g_3_1

Самият Moto G също може да се каже, че е наличен в два варианта – единият ще е по-скромен, екипиран само с 1 GB RAM и 8 GB потребителска памет, докато другият ще е по-щедър със своите 2 GB RAM и 16 GB място за данни. Останалата част от смартфона е идентична – чипсет Snapdragon 410 @ 1.4 GHz, 13MP основна камера и разбира се 5.0″ дисплей с разделителна способност 720p. Капацитета на батерията е 2470 mAh, а размерите и теглото са съответно 142.1мм х 72.4мм х 11.6мм и 155гр. Не бива да забравяме и сертификата IPx7, който гарантира, че този смартфон ще издържи на потапяне до 1 метър под вода.

Наред с Moto G (2015), от днес актуалните модели на Motorola от висок клас се казват Moto X Style и Moto X Play.

motorola_moto_x_g

Moto X Style е флагмана на фамилията със своят чипсет Snapdragon 808, 3 GB RAM и дисплей с разделителна способност QHD и диагонал от 5.7″. Налице е защитно покритие на екрана Gorilla Glass 3. Потребителската памет може да бъде с обем 16 GB/32 GB/64 GB, като е наличен и слот за карти microSD (до 128GB). Основната камера е 21MP, f/2.0 и двойна светкавица. Акумулаторната батерия е с капацитет от 3000 mAh, като благодарение на възможността за бързо зареждане може да предложи достигането на 34% заряд за само 15 минути.

motorola_moto_x_style_1

Добавката Style в моделното име не е случайно – налице са няколко варианта за заден капак на смартфона, включително и такъв от дърво или кожа.

motorola_moto_x_play_1

Що се отнася до Moto X Play, този модел също може да се похвали с прилични възможности и да заслужи “Х”-а в своето моделно име. Дисплея е малко по-“компактния” 5.5″ FHD, подкрепен от чипсет Snapdragon 615 и 2 GB RAM. Потребителската памет може да бъде 16 GB или 32 GB, но и тук е налице слот за карти microSD. Макар да споделя същата оптика, каквато е при Moto X Style, 21MP камера на Moto X Style не предлага запис на видео в резолюция 4K заради ограничението на чипсета.

motorola_moto_x_play_2

Макар да не блести с флагмански възможности, Moto X Play със сигурност ще прави впечатление със своята батерия – капацитет 3630 mAh.

One thought on “Motorola представиха официално Moto X Style, Moto X Play и Moto G (трето поколение)

  • 30.07.2015 at 03:55
    Permalink

    “Макар да споделя същата оптика, каквато е при Moto X Style, 21MP камера на Moto X Style не предлага запис на видео в резолюция 4K заради ограничението на чипсета.”
    към края става малко неясно за какво се говори

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *