Microsoft се подготвят да произведат три милиона таблета Surface до края на 2012г.

Желанието на Microsoft да навлезнат силно на пазара на таблети изглежда по-сериозно от всякога, след като анализатор от IDC е споделил пред колегите от CNET, че до края на 2012 година софтуерният гигант се подготвя да произведе 3 милиона устройства Surface. Тази бройка не показва задължително и желанието на Microsoft да продадат 3 милиона устройства, но едва ли има фирма, която произвежда определен продукт без желанието да го пласира на 100%.

Подобна заявка не е проблем да бъде покрита и от страна на продажбите, защото Apple успяха да продадат 1 милиона таблета iPad през първият месец на пазарно присъствие преди 2 години. До края на годината ще останат около 3 месеца време, през които Surface трябва да бъде произведен в три милиона броя, а вероятно и продаден. Все пак интересът към таблетите в момента е доста по-голям в сравнение с 2010 година, така че Microsoft може и да имат късмет. Да не забравяме и факта, че Surface ще се предлага в две основни версии – едната по-евтина с ARM и Windows 8 RT, а другата с х86 хардуер и Windows 8 Pro. Може би малък проблем за по-евтината версия с ARM ще се окаже невъзможността на Windows 8 RT да работи с актуалните софтуерни заглавия (програми), работещи под Windows 7/Vista и дори Windows XP, но само бъдещето ще покаже какво ще се случи.


5 thoughts on “Microsoft се подготвят да произведат три милиона таблета Surface до края на 2012г.

 • 21.08.2012 at 08:28
  Permalink

  > Може би малък проблем за по-евтината версия с ARM ще се окаже невъзможността на Windows 8 RT да работи с актуалните софтуерни заглавия

  Малък проблем, защото потребителите няма да го знаят. Ако го знаят, ще е голям проблем за микрофофт.

  > Подобна заявка не е проблем да бъде покрита и от страна на продажбите, защото Apple успяха да продадат 1 милиона таблета iPad през първият месец на пазарно присъствие преди 2 години.

  То това не е гаранция. Ако потребителите не са съвсем зомбирани микрофонд фенове, и за 5 години няма да ги продадат. Но като действат с промоции и рекламни трикове имат шанс все пак да си ги пласират.

 • 23.08.2012 at 09:30
  Permalink

  Много ме съмнява да успеят с този техен таблет особено като си споимним “успешното” му представяне ?!?

 • 24.08.2012 at 10:09
  Permalink

  Бе те нека го дават за $200 пък да видим дали няма да се продаде :) Ако му се отключва и боотлоадъра да може да му се сложи андроид, или дори дуал боот андроид / винбоз.

 • 27.09.2012 at 01:51
  Permalink

  Всяка година технология
  движещ се
  винаги
  най-доброто
  произведени

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *