Microsoft подготвят два нови смартфона от висок клас – Lumia Talkman и Lumia Cityman

Освен трескавата подготовка около представянето на Windows 10 и въвеждането му в не малък брой смартфони NOKIA Lumia и Microsoft Lumia, от Microsoft бързат и със създаването на два нови модела смартфони от висок клас, които да съпътстват официалният анонс на мобилната версия на Windows 10. Все още не е ясно моделното име на тези смартфони, но като кодови означения става дума за Lumia Talkman и Lumia Cityman.

microsoft_lumia

Lumia Talkman се явява новото второ най-добро смартфон предложение на Microsoft за работа под Windows 10, предлагащо 5.2″ дисплей с резолюция QHD (2560 x 1440) и шестядрен чипсет Qualcomm Snapdragon (макар все още да не е назован директно, най-вероятно става дума за Snapdragon 808, използван в LG G4). Не е учудващо, че тази Lumia ще предлага и 3 GB RAM, допълнена от 32 GB потребителска памет. Към основните му характеристики можем да добавим и 20 MP основна камера, както и батерия с капацитет от 3000 mAh.

По-добър от Talkman ще бъде само Cityman, със своят 5.7″ дисплей QHD, 8-ядрен чипсет Qualcomm Snapdragon (вероятно SD810), 3 GB RAM и 32 GB потребителска памет. Камерата ще е същата, налична при Talkman, а по-големият размер на смартфона ще позволи и за малко по-“обемна” батерия с капацитет от 3300 mAh.


4 thoughts on “Microsoft подготвят два нови смартфона от висок клас – Lumia Talkman и Lumia Cityman

 • 04.05.2015 at 14:37
  Permalink

  Защо има толкова новини за виндос телефони? Хората може да си помислят, че някой ги използва…

 • 05.05.2015 at 07:00
  Permalink

  Ако ти не ги ползваш, загубата си е за твоя сметка, но не обобщавай без да имаш данни. Поиграй си 2-3 дни с такъв телефон и ще се сетиш за Андроид на кукуво лято.

 • 05.05.2015 at 08:59
  Permalink

  Не искам да рекламирам или нещо, но Lumia за мен си е най-подценения телефон в момента. Случайно ми попадна в рацете да ползвам Lumia 735 и мога да кажа, че с качеството си надхвърля много от флагшип телефоните на другите модели. Няма да говоря, че камерата и нощните снимки са по-добри от било кой друг телефон (дори и Сони) а и до сега не съм ползвал смартфон който батерията му да издържа 2.5 дни с пуснати всичките си синхронизации и т.н.

 • 21.06.2015 at 21:35
  Permalink

  Аз съм с 640ХЛ имога да кажа че телефончето е чудесно.
  Няма да зацикли, няма да мъцне. Снимките са прекрасни(като изключим че няма опция за резолюцията), а батерията наистина държи много.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *