Mi Mix 4 и Mi 9 ще са най-силните “козове” на Xiaomi за 2019

Не само имена като Samsung, SONY, LG и Huawei се подготвят за сериозна “смартфон битка” през 2019 година. Като един от водещите китайски производители на такъв тип апарати, Xiaomi също ще имат какво да покажат през следващата година, като двата им най-силни представителя ще бъдат Mi 9 и Mi Mix 4.

Очаква се именно Mi 9 да бъде първият смартфон на Xiaomi с тройна основна камера, който като флагмански модел със сигурност ще предложи сериозна “сензорна комбинация”. Същото може да се каже и за Mi Mix 4, като при него допълнително може да е налице и по-специална оптика, която да повиши ефективността на оптичният зуум.

Съвсем логично, в основата и на двата апарата ще е Snapdragon 855 (в комбинация с 6GB RAM, или по-вероятно направо 8 GB RAM), но за момента все още не е ясно дали говорим директно за 5G-модификация на апаратите, или за поява на 4G версия (с модем X24), последвана до края на годината и от модел с поддръжка на 5G. Предвид факта, че има какво още да се доизкусурява при 5G свързаността, по-вероятното предположение е второто.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *