Meizu Pro 5 mini може да е сериозен конкурент на Xperia Z5 Compact

От доста време насам в сегмента на mini флагманите при смартфоните царуват моделите на SONY, като простата причина за това е хардуера, който се вгражда в съответната версия на Z Compact. Както Z1 Compact, така и двата му наследника Z3 Compact и Z5 Compact са истински mini версии на флагманските апарати – съответно Z1, Z3 и Z5. Сега е време да видим и истински конкурент на Compact смартфоните на SONY в лицето на Meizu Pro 5 mini.

meizu_pro_5_mini

Факт е, че Pro 5 mini няма да притежава абсолютно същите компоненти, както при Pro 5, но въпреки това хардуерното подсигуряване при Pro 5 mini също се очаква да е на много високо ниво. Предполага се, че апаратът ще е базиран на чипсет MediaTek Helio X20 (10 ядра, 3 клъстера – 2x Cortex-A72, 4x Cortex-A53, 4x Cortex-A53), оперативна памет 3 GB или 4 GB, както и 32 GB или 64 GB памет за потребителя. Дисплеят също не разочарова – 4.7″ AMOLED с разделителна способност 1920 х 1080.

Освен поддръжката на две SIM карти, Pro 5 mini ще предложи и основна камера 16 MP, както и батерия с капацитет 3050 mAh. Налице също ще е и сензора за пръстови отпечатъци. Всичко това се очаква да работи под командата на Android 5.1.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *