Meizu 5 Pro може да използва MediaTek Helio X20

Един от по-известните китайски производители, които се предлагат официално в България чрез някои модели (актуален в момента е M1 Note в продуктовата гама от смартфони на Vivacom) подготвя нов вариант на флагмански смартфон, който изглежда ще впечатлява не само с дизайн, но и с производителността си по време на работа. Очаква се новият Meizu Pro 5 да демонстрира наистина “Про” поведение и характеристики.

meizu_pro_5

Апаратът изглежда, че използва стандартна версия на Android 5.1, вместо фирмената Flyme 5.0 но това може да е просто тестов модел на апаратът. Все още не е ясно какъв точно ще е основният чипсет на апарата, но се предполага, че това ще е или MediaTek Helio X20 (първият десетядрен схем набор с архитектура ARM), или добре познатият вече Samsung Exynos 7420. Едно нещо е сигурно – Meizu със сигурност няма да използват Snapdragon 810, потвърдено от самият вице-президент на компанията.

Meizu Pro 5 най-вероятно ще предложи 5.5″ дисплей, може би FullHD, което ще е прекалено лесна задача за споменатите два варианта за чипсет за смартфона. Наред с това се очаква 3 GB или 4 GB оперативна памет и поне 32 GB потребителска такава. Основната камера вероятно ще е 20+ MP, с поне 8MP лицева допълнителн камера.

Официалното представяне на новият апарат на Meizu ще стане след 4 дни.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *