Meizu официално представиха 5.2″ смартфон Pro 6

Един от най-очакваните нови смартфони несъмнено е новият “Pro” смартфон на Meizu, носещ моделно име Pro 6. Апаратът, който се очакваше да се представи с 5.7″ дисплей се оказа, че притежава “едва” 5.2″ матрица. Разделителната способност е Full HD, както впрочем е и при другите няколко актуални телефона на Meizu.

meizu_pro6_1

Едно от уникалните неща при Meizu Pro 6 е чипсетът – ексклузивният (поне за момента) за Meizu схемен набор MediaTek X25, който по-просто казано представлява овърклокната версия на 10-ядреният чипсет Helio X20. Добавката от към оперативна памет е 4 GB (очакванията бяха за 6 GB RAM), а потребителската памет може да е както 32 GB, така и (в по-скъпата версия) 64 GB. Налице е слот за карти microSD. 5.2″ дисплей е Super AMOLED и разполага с технологията 3D Press (алтернатива на 3D Touch), която разпознава сила на натиск върху дисплея.

meizu_pro6_3

Основната камера е 21.1 MP с 10-LED подсветка, което също е нещо уникално при този смартфон. За съжаление, батерията на телефона е не до там обемните 2560 mAh, но предвид размера на дисплея е донякъде разбираемо. Целият апарат съвсем очаквано е метален (без дисплея, разбира се). Стартовите цени на новият Meizu Pro 6 са около 340 евро за варианта с 32 GB памет и 385 евро за варианта с 64 GB памет.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *