MediaTek с пореден анонс на ARM чипсет – MT8127 SoC

Макар да не е нещо грандиозно, MediaTek официално обявиха поредният си четириядрен ARM чипсет на провеждащия се в момента Computex 2014. Това е първата година с присъствие на MediaTek на това IT събитие и MT8127 е един много добър повод за целта (наред с доста други интересни SoC на компанията).

mediatek_logo_chip

Новият MT8127 комбинира четири процесорни ядра Cortex-A7 с работна честота от 1.5 GHz и графично ядро Mali-450 MP4, или с други думи казано – уникална комбинация за създаване на по-евтин смартфон с много добро ниво както на процесорна, така и на графична производителност. Един от основните проблеми на MT6589(Т) бе производителността на графичното ядро при резолюция FullHD. Въпреки че по-вероятно е да видим MT8127 в таблети, поместването му в смартфони с екран 5″ FullHD може да спомогне за предлагането на нова серия от по-евтини китайски смартфони.

Освен всичко друго, MT8127 ще притежава хардуерно ускорение на h.265, поддръжка на 13MP камера, Bluetooth 4.0, Wireless-N, GPS, че дори и FM радио, но без LTE.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *