MediaTek вече си мислят и за Helio P90

MediaTek е една от малкото компании, които правят наистина смислени и адекватни алтернативи, що се отнася до чиповете SoC за мобилни телефони и таблети. И макар до преди появата на Helio P70 компанията беше изпаднала в някаква летаргия и за последните две години не беше представила нищо интересно на този пазар (последните разработки в лицето на Helio X25/27 и Helio P25 отдавна изпяха своята песен, а техните наследници така и не получиха нужното разпространение по една или друга причина), сега нещата изглежда се променят.

Не само, че първият смартфон с Helio P70 е вече официално представен (Realme U1), ами в сериозна подоготовка е и Helio P80. Последният, по предварителни данни ще предлага много сериозно ниво на производителност, като в теста Antutu Benchmark AI Performance отстъпва единствено на бъдещият Snapdragon 8150. Независимо от това, MediaTek са решили да бъдат още по-агресивни и вече дори споменават официално Helio P90.

Все още нищо конкретно не може да се каже за Helio P80, пък какво остава за P90, но поне едно нещо е ясно – MediaTek със сигурност искат да направят сериозно завръщане през 2019 година.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *