MasterCard променя начина за абонаментни плащания

На всички ни се е случвало да се абонираме за нещо, което е с първоначален гратисен период, и след като открием, че не ни върши работа да забравим за него до момента, в който от кредитната ни карта не почнат да изчезват пари за неговия абонамент. Е, MasterCard вече ще ни защитава от подобни неща. Те обявиха нова политика, която изисква търговците да получат ауторизация преди да почнат да начисляват регулярни такси за абонамент. Също така ще се изисква търговците да предоставят и месечни извлечения/разписки с цената и ясни инструкции как да се откажате от абонамента.

Как се очаква да работят нещата при новата система:

Абонирате се за тестов период за някаква услуга и предоставяте на търговеца данните за вашата кредитна карта. При изтичане на тестовия период, търговеца ще трябва да ви прати емейл или SMS, който да ви уведомява, че гратисния период изтича и ще трябва да платите за да продължите да ползвате услугата. Съобщението ще трябва да съдържа, колко ще бъде месечната такса, точната дата на плащане и името на тъговеца, обозначено ясно за да е разбираемо с какво и с кого си имате работа. Съобщението ще трябва да съдържа и ясни инструкции, как да се откажете в случай, че решите, че не искате да продължавате да ползвате повече.

Дори и да се съгласите, да дадете разрешение на търговеца, да ви таксува, за да продължите да ползвате неговата услуга, той ще трябва да ви предоставя месечни разписки, покзващи точната месечна такса. Това трябва да ви позволи да проследите по-лесно, ако търговеца реши да си промени внезапно таксите. Също така, в месечните разписки, трябва да са включени и инструкции как да прекратите абонамента.

 


One thought on “MasterCard променя начина за абонаментни плащания

  • 17.01.2019 at 16:35
    Permalink

    Бобре е това. Даже е малко, но пак по-добре от нищо. Много такива станаха.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *