LG G7 ще бъде официално представен в рамките на следващите 3-4 месеца

 След като стана ясно, че нито Huawei, нито LG възнамеряват да покажат своите нови смартфони в рамките на провеждащото се все още Mobile World Congress в Барселона, ситуацията поне около бъдещите апарати Huawei P20 и P20 Plus се изясни, поне що се отнася до датата на официален анонс – 27.03.2018. Същото, обаче, далеч не може да се каже за LG.

В беседа с журналисти, проведена на MWC 2018, шефа на мобилното подразделение на LG, JH Hwang е заявил, че компанията възнамерява да покаже новият си мобилен апарат от висок клас в рамките на първата половина на 2018 година. Предвид факта, че първите два месеца са вече история, остават ни още само 9-12 седмици до изтичането на H1.2018. Тук трябва да обърнем внимание, че JH Hwang не споменава Q1 (първото тримесечие), ами H1 (първото полугодие), което доста явно показва, че в рамките на месец март, Huawei P20/Plus няма да срещнат конкуренция и загуба на фокус към предполагаемият LG G7.

Така след като и LG и Huawei оставиха MWC да е “времето и мястото за Galaxy S9”, а Huawei след това си “запазиха” края на месец март за техният смартфон, сега изглежда LG ще имат най-рано на разположение (края на) месец април за техният специален анонс.

Освен всичко друго, шефа на мобилното подразделение на LG е допълнил, че в момента компанията прави стъпки за връщане на доверието на клиентите към продуктите на компанията, както и отдава повече внимание на важните характеристики на смартфоните, без да повишават цената им и без да добавят ненужна функционалност и екстри, които повечето потребители не биха използвали.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *