LG ще представят официално G4 в края на април

Изглежда 28-ми април е денят за LG, когато ще се случи премиерата на 4-тото поколение смартфон G. За тази дата се разпращат покани до големите мобилни сайтове по цял свят, така че може да се предположи, че именно на 28-ми официално представяне ще получи LG G4. Самата покана е доста лаконична, с текст “See the Great, Feel the Great”, гравиран върху кожена повърхност.

lg_g4_invite

Към момента не е много ясно какъв ще е чипсета на G4-ката, като последните слухове го свързват със Snapdragon 808, който е 6-ядрен (работна честота 1.8 GHz) с графично ядро Adreno 418. Интересното тук е, че това може да означава, че LG ще избегнат поставянето на Snapdragon 810 в този си смартфон поради сериозните проблеми с температурата, които се забелязват при SD810. Това може да е довело до създаване на смартфон LG GX, който да не е с флагмански чипсет на Qualcomm.

Като оставим настрана чипсета, очакванията за G4-ката са да предложи 5.5″ дисплей с резолюция 2560 х 1440, разбира се 3 GB RAM и 32 GB потребителска памет (около 23 GB използваеми за съхранение на данни). Основната камера би трябвало да е 15 MP, а лицевата със 7 MP “капацитет” за селфита.

Съществува вероятност това да е “осакатената” версия на G4, например G4s, докато истинският G4 все пак да е базиран на проблемният Snapdragon 810, може би 4 GB RAM и по-добра основна камера.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *