LG представиха официално G3

Както се и очакваше 27-ми май бе денят, в който корейската компания LG възнамеряваше да представи своят нов флагмански смартфон G3. Новият апарат на корейците е базиран на чипсет Snapdragon 801 и ще се предлага в две различни конфигурации на оперативната памет. Габаритите на апарата са 146.3мм х 74.6мм х 8.9мм и тегло 149гр.

lg_g3_2

LG G3 ще е достъпен както във вариант 3 GB/32 GB, съответно оперативна памет/потребителска памет, така и като 2 GB/16 GB. Налице е поддръжка на карти тип microSD с обем до 128 GB. Големината на екрана е почти в сегмента “Note” – диагонал 5.5″ и матрица True HD-IPS+ с резолюция QHD (2560 x 1440). Това резултира в 534 ppi плътност на дисплея.

lg_g3

Новият LG G3 ще предлага доста сериозна мобилна функционалност, включваща поддръжка на Bluetooth 4.0, Wi-Fi AC, NFC, и разбира се две камери, съответно основна 13 MP с оптична стабилизация и лицева 2.1 MP.  Както се вижда и от снимката, новият смартфон на LG ще се предлага и в доста богата цветова гама, включваща основните цветове “бял” и “черен”, но и златист, лилав и виолетов.

В Европа апаратът ще се появи в рамките на месец юни, като към момента европейската му цена все още не е известна.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *