LG официално представят Q6, Q6+ и Q6а

Следата на тазгодишният флагман LG G6 продължава за корейската компания с появата на серията Q6 – среден клас смартфони, които обаче споделят дизайнерската линия на G6, както и някоя и друга функционалност, достъпна до днес само при G6-цата.

LG официално представят три варианта на Q6, като разликите са основно в обема на памет – както потребителска, така и оперативна. От към ключови характеристики Q6 може да се похвали с 5.5″ дисплей с разделителна способност 2160 х 1080, осемядрен чипсет Snapdragon 435, 13MP основна камера и батерия с капацитет 3000 mAh. Както вероятно се забелязва, дотук не споменахме RAM-а и вградената памет. Най-“младшият” вариант от трите е Q6a, който ще предостави на бъдещите си собственици 2 GB RAM и 16 GB потребителска памет, но и най-ниска цена.

Вариантите Q6 и Q6+ са с по-съвременни възможности, а именно съответно 3 GB RAM/32GB ROM и 4 GB RAM и 64 GB ROM. Трите модификации на LG Q6 ще се появят първо на мобилният пазар в Корея и Азия през август, а след това и по други географски ширини.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *