LG официално представиха G5

 Петото поколение смартфон LG G-Series е вече факт, след като днес в Барселона, ден преди старта на MWC 2016, от корейската компания официално представиха G5 на специално събитие.

lg_g5

Новият телефон G5 предлага изцяло метално тяло, като за разлика от доста свои конкуренти не предлага корпус тип “пълно унибоди”, а въвежда за своите клиенти първият смартфон с модулен дизайн. Какво ще рече това – долната част на смартфона предлага различни опции за окомплектовка, като можете да добавите допълнителни 1100 mAh, както и хардуерен бутон за снимане, както и за ZOOM. Компанията възнамерява да позволи на производители на аксесоари да произвеждат най-различни “модули” за окомплектоване.

Налице са две основни камери – едната 16MP, а другата 8 MP с възможност за комбиниране на изображенията и прилагане на най-различни ефекти. Лицевата камера е 8 MP.

Дисплеят е 5.3″ QHD и предлага вече коментираната функция “Always ON”, както и защитно покритие Gorilla Glass 4. Според LG тази функционалност ще консумира едва 0.8% батерия на час, като се поддържа от допълнителен чип, който да замества основният Snapdragon 820, докато той не е активен.

Споменатият вече SD 820 ще е подкрепен от 4 GB RAM и 32 GB вградена памет. Налице ще е и слот за карти microSD. Смартфонът ще предлага и сензор за пръстови отпечатъци, както и основна батерия с капацитет от 2800 mAh. USB конектора разбира се е версия 3.0 Type-C.

Наред с всичко казано, LG G5 ще предлага и Quick Charge 3.0 – само за 30 минути смартфонът ще достига до поне 80% капацитет на батерията. Очаква се G5 да се появи на мобилните пазари през месец април.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *