Lenovo се заглеждат по геймърските лаптопи на MSI

Колегите от Digitimes.com са получили интересна информация от свои източници, според която небезизвестната компания Lenovo се оглежда за усвояването на още един интересен бизнес (след като взеха Motorola от Google, както и по-известната сделка с IBM за целият им PC бизнес) – геймърските лаптопи на MSI. Макар от MSI да отричат подобен интерес от страна на Lenovo, според източниците обаче двете фирми не са приключили напълно преговорите, явно случващи без особен медиен отзвук.

msi_gaming_laptop

Към момента MSI е един от големите партньори на Lenovo, що се отнася до OEM производството на продукти за MSI. Освен MSI, все повече известни компании се опитват да навлезнат и установят стабилно на все по-разрастващият се сегмент на геймърските лаптопи. Както ASUS, така и Acer се опитват да конкурират успешно MSI, като тези три фирми определено не радват доскоро единственият основен производител на геймърски лаптопи – Alienware.

Появата на все повече нови играчи на пазара на геймърски лаптопи и създаването на повече конкуренция за MSI може да улесни компанията да вземе решението да продаде тази специфична част от продуктовото си портфолио на Lenovo, но към момента подобна сделка изглежда далеч от финализиране.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *