Lenovo официално представиха Moto Z и Moto Z Force

Един от доста очакваните анонси се случи вчера, когато от Lenovo официално представиха двата нови флагмански смартфона на серията Moto (бившите Motorola) – Z и Z Force. Макар да имат малко разлики помежду си, Moto Z Force поне в началото ще е достъпен само за потребителите на американският оператор Verizon, така че феновете от останалите краища на земното кълбо ще трябва да се задоволят само с наличието на Moto Z.

lenovo_moto_z_4

Новият Moto Z съвсем очаквано е базиран на чипсет Snapdragon 820 и разполага с 5.5″ QHD дисплей. При този смартфон може би най-запомнящото се е неговата дебелина – само 5.2 мм. В този си размер, алуминиево-стоманеният Moto Z предлага още 4 GB RAM и 32 GB/64 GB потребителска памет, както и 2600 mAh капацитет на батерията. Отново да кажем – всичко това само в 5.2мм дебелина на устройството. Основната камера на Moto Z е 13MP с лазерен автофокус, оптична стабилизация и двойна подсветка, допълнена от лицева камера с “капацитет” 5MP. Налице е също и четец на пръстови отпечатъци.

lenovo_moto_z_3

Почти пълно копие на Moto Z е и Moto Z Force, но с няколко значими разлики. Апаратът е с дебелина от 6.99мм, което обаче се компенсира (за хората, които предпочитат ултра тънки смартфони) от доста по-голяма батерия (3500 mAh), “нечуплив” дисплей и подобрена основна камера.

И двата модела не разполагат с 3.5″ стерео жак (но ще се предлага преходник за свързване към конектора USB Type-C), както и са екипирани с Android 6.0.1.

lenovo_moto_z_5

Подобно на LG G5, и при двата нови смартфона Moto Z ще е налице опция за модулност на смартфона, като Moto Z като че ли ще предлага доста по-интересни “добавки”, в сравнение с G5. Модулите лесно се закрепват към гърба на телефона посредством контактните пинове в долната част на смартфона. Едно от модулностите е опцията да направите от смартфона…. проектор. InstaShare проектор модула позволява за “прожектиране” на съдържанието на дисплея на смартфона към до 70″ екран, като за проектора е налице вградена батерия с капацитет от 1100 mAh. Самото проектирано изображение е с разделителна способност 854 х 480.

Друг вариант за модул са допълнителните говорители JBL, които са със звукова мощност от 3W и със сигурност ще създават доста по-качествен звук, в сравнение с вграденият говорител. За феновете на големите периоди на автономна работа е предназначен модула Incipio Offgrid, добавящ още 2200 mAh батерия, което при Moto Z създава общ капацитет от почти 5000 mAh.

САЩ ще са първите, които ще имат достъп до двата нови смартфона Moto Z и Moto Z Force, и то съвсем скоро. За останалата част от света наличен ще е само Moto Z, и то не по-рано от месец септември.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *