Jailbreak за Windows Phone 7

Няма невъзможни неща, няма 100%-ова защита… това го знаем всички, но въпреки това големите производители със всеки следващ продукт се опитват да ни ограничат по един или друг начин. Мicrosoft въпреки губещата си позиция (в момента) на пазара на смартфони стартираха новата си мобилна операционна система с доста лимитации… вече не може да се инсталират свободно приложения, не може да се променя външния вид и т.н. вместо да се поучат от успешния метод на Google , те решиха да заложат на доста по рестиктивния метод на Apple. Проблема е, че не са Apple при смартфоните и нямат техния пазарен дял и сила да налагат подобни ограничения.

Вече е наличен и първия инструмент за jailBreak (отключване) за windows Phone 7 – ChevronWP7.

Процедурата по “отключването” (или както го наричат jailBreak) е бърза и лесна и винаги можете да “заключите” отново телефона си. Файла който ви е необходим можете да свалите от ТУК.

Веднъж освободили телефона, вие ще можете да инсталирате приложения не само от официалния Windows Marketplace.


4 thoughts on “Jailbreak за Windows Phone 7

 • 02.12.2010 at 00:54
  Permalink

  Да живее свободата на избор!

 • 02.12.2010 at 01:28
  Permalink

  Не знам защо се дърпат всички големи при положение че накрая пак ги хакват :-) Защо естествените неща трябва да стават насила….

 • 02.12.2010 at 17:08
  Permalink

  Е те хакват, ама реално колко процента от потребителите ще си оключат телефона? И 50% да са пак ще има такива със заключен телефон. В днешно време борбата с хакерите (това го казвам като web девелопер) не е да направиш нещо не хакваемо, а да е максимално трудно :)

 • Pingback: Microsoft спря джейлбрейка за WindowsPhone 7 в Най-Нови – mobility.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *