iPhone 5.5″ може и да не го видим през 2014 година

Макар разработките и производството свързани с новото поколение Apple iPhone 6 да се случват с пълна сила, някои аналитици вече изказват съмнения дали всичко върви по план, каквато към момента е и информацията от страна на “ябълката”. Според Минг-Чи Куо от KGI Securities не всичко е толкова безоблачно при Apple и по-големият от двата нови iPhone-и може би ще бъде представен официално едва през 2015 година.

apple_iphone6_55inch

Както вече стана ясно, Apple подготвят както 4.7″, така и 5.5″ модификации на iPhonе 6, но при 5.5″ според Минг-Чи Куо е възможно да са налице различни производствени и други свързани с производството проблеми, които да наложат отлагането на 5.5″ версия на iPhone 6 за по-късно представяне. Това ще доведе до разделянето на двата модела с поне 3 месеца, а може би и с повече. Tака при вероятен анонс на 4.7″ iPhone 6 през септември, по-големият му вариант може да се окаже изоставащ с поне 1 тримесечие, което ще отмести времето за неговия анонс на Q1-Q2 2015 година.

Като вероятна основна причина за забавянето може да се окаже специалното сапфирено стъкло, което Apple възнамеряват да използват, което при размери от 5.5″ на дисплея може би не предлага необходимата здравина, която от Apple търсят.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *