IFA2014: Toshiba показа ултра мобилния 7-инчов таблет Encore Mini

Toshiba Europe GmbH обяви пускането на пазара на Encore Mini – 17,8-сантиметров (7”) таблет с инсталирана Windows 8.1 с Bing и Microsoft Office 365 Personal, в ергономично проектирана, достъпна и мобилна форма. Удобната и компактна форма на Encore Mini дава на потребителите възможност да го носят навсякъде със себе си, като им позволява да съхраняват и синхронизират работата си и да гледат най-новите филми, докато са в движение. Комбинацията от функции и форма прави Encore Mini перфектното допълнение към всички основни компютърни устройства с Windows.

toshiba_encore_mini_7

 Перфектният мобилен партньор

Encore Mini е проектиран за употреба с една ръка при разглеждане на съдържание, както и да може да се побере в малка чанта, за да бъде удобен за използване в движение. Оптимизиран за портретен режим, ергономичният дизайн и малкият размер на таблета Encore Mini дава усещане за свързаност както у дома, така и навън. Със своята идеална платформа за разглеждане, синхронизиране и съхраняване на документи или за сърфиране в интернет, потребителите могат да бъдат „в крак“ със своята работа или личен живот навсякъде, където се намират.

Windows и Microsoft Office 365 навсякъде

Мобилната форма на Encore Mini е допълнена от инсталирания Windows 8.1 с Bing, както и с едногодишния безплатен абонамент за Microsoft Office 365 Personal. С включени всички познати приложения, четенето на имейли или разглеждането на презентации по време на път е по-лесно от всякога. В допълнение, таблетът Encore Mini поддържа основните приложения и услуги на Windows с лекота, а потребителите да могат да се възползват пълноценно от функциите на Windows във времето между своите бизнес срещи или докато си почиват вкъщи – и чрез самия таблет – като продължение на функционалността на Microsoft Office 365 от основния персонален компютър и чрез достъп до документи от облака. Синхронизирането и споделянето на документи между устройствата, поддържащи Windows е бързо и лесно, което го прави идеален за преглеждане на работни файлове от разстояние или за прехвърляне на данни на компютъра.

 С включено безплатно 1TB от OneDrive онлайн пространство за съхранение и опцията за добавяне на допълнително такова, потребителите могат да запазват обемът данни, от които имат нужда, докато включените 60 минути разговори в Skype на месец, спомагат за поддържане на връзките с приятелите и семейството. Обемът памет на Encore Mini може да бъде увеличен, благодарение на microSD слот за карта, който е съвместим с microSD карти до 128GB, като по този начин много лични и служебни данни могат да бъдат на една ръка разстояние по всяко време. Когато се представят презентации пред голяма група хора, функционалността на безжичния дисплей позволява на потребителите да споделят съдържание към по-големи съвместими екрани, докато Micro-USB портът е включен за прехвърлянето на файлове.

Компактни размери, мощна производителност

Със своя Intel® Atom™ процесор, таблетът Encore Mini осигурява мощна производителност през целия ден. От бързо стартиране до издръжливост на батерията до седем часа, таблетът Encore Mini позволява на потребителите да се насладят на изключително бързо браузване и безпроблемно извършване на множество дейности, което прави превключването между задачите и забавлението безпроблемно.

Заснемете всичко

Вградените 2MP задна уеб камера и 0.3MP предна камера дават възможност за правене на снимки или за включване във видео разговори със семейството, приятелите и колегите. Encore Mini идва с инсталираното приложение Toshiba TruCapture, което прави възможно лесното и удобно запазване на информация, само чрез заснемане на какъвто и да било хартиен документ, бяла дъска или прожектирана картина. Таблетът заснема бележките, като същевременно автоматично премахва границите, изправя изкривяванията, намалява отблясъците и изсветлява контраста, като по този начин не е необходимо потребителите да преписват информацията.

Лесният за употреба таблет Encore Mini притежава и Toshiba Display Utility, което позволява промяна в мащаба на изгледа, което прави менютата, текста и останалите елементи в програмите на десктопа по-големи. Това дава сигурност, че потребителите ще могат да извлекат максимална полза от работата с програмите на техния Encore Mini.

Таблетът Encore Mini на Toshiba ще бъде наличен в Германия, Франция и Великобритания през четвъртото тримесечие на 2014 г.

Encore Mini:

 • Дисплей: 17,8 cm (7”) 1024 x 600 екран
 • Процесор: Intel® AtomTM Z3745 процесор
 • Графика: Intel® HD graphics
 • Памет: 1 GB DDR3L 1333MHz
 • Свързаност: 1 x Micro-USB, 1 x microSD слот за карта с до 128 GB SDHC/SDXC поддръжка, WLAN 802.11 bgn, Bluetooth 4.0, безжичен дисплей, 1×3,5 мм комбиниран жак за слушалки и микрофон
 • Уеб камера: 0,3MP предна камера 2MP задна камера
 • Звук: Box speaker
 • Операционна система: Windows 8.1 с Bing
 • Предварително инсталирани: Microsoft Office 365 Personal, Toshiba Display Utility, Toshiba TruCapture
 • Издръжливост на батерията: до 72 часа
 • Цвят: Чисто бял
 • Размери: 119,8 x 199 x 10,9 мм
 • Тегло: 350 г

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *