Huawei Watch 2 – личен треньор и мотиватор на китката на ръката

С лансирането на умния часовник Watch 2, Huawei въведе и значителна промяна в начина, по който се създават умните часовници. Досега, часовникът се считаше просто за аксесоар към смартфона. Сега вече се превръща в отделно устройство, което може да се използва самостоятелно. Благодарение на това, той става много подходящо устройство, особено за тези, които се грижат за физическата си форма. Можем спокойно да оставим нашия смартфон вкъщи и да излезем да тренираме удобно с един професионален мобилен треньор.

 

Когато си купуват смарт часовник, за феновете на фитнеса е по-добре да изберат спортния вариант – Watch 2 SPORT. Ярките Dynamic Range цветове на корпуса и спортната каишка правят часовника идеално допълнение към нашата тренировка. Корпусът на Huawei Watch 2 е водоустойчив (отговаря на нормата IP68), а каишката на спортната му версия е изработена от каучук. Дисплеят е защитен от супер устойчивият Corning Gorilla Glass.

 

По време на тренировка нашият часовник поддържа постоянна интернет връзка благодарение на 4G, 3G или 2G технологиите. Watch 2 разполага със SIM карта и вградена антена. Антената обгражда почти цялата рамка на часовника и му позволява да поддържа също NFC, Wi-Fi и Bluetooth технологии. Вградените GPS и Glonass позволяват на устройството автоматично да нанася нашето местоположение по време на тренировка на картата. Вградената навигация също може да ни помогне, ако тренираме в непознат квартал по време на бизнес пътуване, например. С помощта на нашия часовник, ние ще можем лесно да опознаем нови места и пътеки, но и също така да се върнем бързо и безопасно в хотелската ни стая.

 Huawei Watch 2 е един истински мобилен треньор. Часовникът ни мотивира постоянно по време на тренировка. Watch 2 ни информира колко обиколки, време или разстояние ни остава и ни предлага най-оптималното темпо. Можем да избираме между тренировка за горене на излишните мазнини, кардио, каране на колело или ходене. Мониторингът на положените усилия се активира чрез специален бутон върху корпуса на часовника.

По-напредналите атлети ще могат да си изготвят професионални тренировъчни планове с помощта на приложението Huawei Health. Можем да планираме 5 или 10 километрови бягания, а защо не и полу- или цели маратони. По време на по-тежките тренировки, Watch 2 постоянно ще следи нашата сърдечна честота и накрая ще подготвя професионален отчет на нашите показатели. Такъв тип данни досега бяха достъпни само за професионални спортисти, сега всеки един от нас може да се почувства като професионалист.

Освен професионалните нотификации, които ще ни мотивират да се борим за по-добри резултати от нашата тренировка, друго нещо, което ще ни помага е музиката. С Watch 2 можем да слушаме най-новите хитове директно от Google Play Music. Можем да слушаме музика с помощта на всякакъв вид безжични устройства и аксесоари – часовникът ще се свърже с тях чрез Bluetooth.

По време на тренировка ще сме свързани с нашата компания или семейство през цялото време. Huawei Watch 2 може да приема и задава/инициира разговори, да ни изпраща известия от социалните мрежи и да ни показва съобщения. Ако пък докато тичаме искаме да си купим енергийна напитка или сандвич от някой магазин, Watch 2 ще замести и нашия портфейл, благодарение на приложението за плащане Android Pay.

С батерия, която позволява ползване без допълнително зареждане за 2 дни, смарт часовникът може не само да допълва, но и да замести смартфона. Благодарение на това, умният часовник е станал и много добър треньор. Чрез проследяване на нашата активност, часовникът ни мотивира да се стремим към все по-добри постижения. Красивият класически дизайн е съчетан с много напреднали технологии. До скоро, този тип часовници бяха достъпни само за професионалистите. Сега всяка една наша тренировка може да наподобява подготовка за световно състезание!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *