Huawei P30 ще има 3.5″ жак, но няма да има IR… при P30 Pro е обратното.

Колкото по-близо сме до денят 26-ти март, толкова повече (явно) ще ставаме свидетели на нова и интересна информация относно представителите на моделната линия смартфони Huawei P30. Последните новости, предоставени ни от така известният Роланд Куандт, обхващат някои функционалности, които по доста странен начин са причислени към двата флагмански модела P30 и P30 Pro.

При P20-ките видяхме липсата на 3.5″ жак за слушалки и това създаде впечатление, че занапред Huawei няма да предлага подобни възможности във високият клас. Да, да, ама не. Изглежда P30 ще възобнови наличието на този конектор (снимка 1), но изглежда ще е единствен – P30 Pro няма подобни възможности (снимка 2). Това, поне донякъде, може да е неприятна новина за феновете на P-Series, които биха искали да закупят апарат с 3.5″ жак, но същият този апарат да притежава и суфикс Pro в своето моделно име.

За сметка на по-горе описаната липса, P30 Pro от своя страна ще предлага IR излъчвател, което ще позволи да използвате апаратът като дистанционно управление на каква ли не бяла и черна техника. И, да, вероятно вече сами се досетихте, че IR-а липсва при P30 (вижда се само допълнителният “noise cancellation” микрофон).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *