Huawei P30 и P30 Pro ще са с дисплеи OLED и ново поколение камери

След около месец ще станем свидетели на анонсите на някои от най-интересните за 2019 година модели смартфони, като из между тези апарати виждаме и Huawei P30 и P30 Pro. Слуховете и непотвърдената информация за тези апарати е доста оскъдна, но с приближаване до времето за анонс се виждат и първите по-реални данни за двата смартфона.

По всяка вероятност тази година не само P30 Pro, но и P30 ще разполага с дисплей OLED поради желанието на Huawei да предложи вграден в дисплея четец на пръстови отпечатъци и при двата апарата. От там следва и факта, че скосението на дисплея в горната му част ще е минималистично т.е. вариант “капковидно”. Все пак, дисплеят няма да е с една и съща големина – при P30 Pro се очаква да видим 6.5″, а при P30 – 6.1″.

Наред с чипсет Kirin 980, P30 и P30 Pro ще са оборудвани с ново поколение сензори (най-вероятно SONY IMX607 като основен), три на брой при P30 и четири при P30 Pro. Според новите данни най-вероятно ще видим внушителен обем RAM и при двамата модела – 8 GB за P30 и “само” 12GB за P30 Pro. Предвид всичко споменато досега няма да е учудващо, ако двата нови смартфона на Huawei са с цени, близки до тези на Samsung Galaxy S10.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *