Huawei официално представят Mate 9

Един от най-очакваните анонси на смартфони за края на 2016 година несъмнено е този на Huawei Mate 9, като смартфонът от няколко часа насам вече е реалност. Huawei официално представиха новото си най-сериозно смартфон предложение, като за пореден път компанията не разочарова…

huawei_mate_9_official

Големият 5.9″ IPS FullHD смартфон е екипиран с чипсет Kirin 960 – анонсират преди броени дни и предлагащ повече от “прекалено достатъчна” производителност както от 8-те процесорни ядра (Cortex-A73 + Cortex-A53), така и от графичното ядро Mali-G71MP8. Четирите Cortex-A73 работят на 2.4 GHz, като за по-леките задачи са подкрепени от четири Cortex-A53 с честота 1.8 GHz. Huawei Mate 9 предлага 4 GB RAM и 64 GB потребителска памет, като последната може да бъде увеличена чрез добавяне на карта MicroSD.

Отново налице е “двойна камера”, като този път се използват 20MP моно и 12MP цветен сензори с оптична стабилизация, както и доста иновативен хибриден фокус, комбиниращ в себе си phase-detection, laser, depth и contrast detection. Най-общо казано – такова чудо все още не сме виждали при смартфоните.

huawei_mate_9_official_2

Huawei Mate 9 е изцяло метален и притежава 4000 mAh батерия. Смартфонът ще се предлага в 6 разцветки – черно, керамично бяло, Космическо Сиво, Лунно-Сребристо, Шампанско Злато и Мока Кафяво. Стартовата цена на Mate 9 се очаква да е около 699 евро.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *