Huawei Nova 4e е реалност, очакваме го и като P30 Lite

Споменатият още вчера нов смартфон на Huawei, носещ моделно име Nova 4е, е вече официално представен в Китай. В азиатската част от земното кълбо част от апаратите на Huawei имат други моделни имена, като Nova 4e е поредният пример. Смартфонът се очаква да бъде пуснат в продажба на 21-ви март, което е само 5 дни преди неговият европейски анонс, под формата на Huawei P30 Lite.

Информацията от вчера бе повече от точна – Nova 4e е снабден с 6.15″ дисплей с разделителна способност 2312 х 1080 (FullHD+), като апаратът ще се предлага в два варианта – с 4GB RAM, както и с 6GB RAM. И в двата случая, обаче, капацитетът на вградената потребителска памет е един и същи – 128GB. Този обем може да бъде увеличен чрез добавяне на карта microSD.

Тройната основна камера комбинира основен сензор 24MP wide с допълнителен сензор 8MP ultra-wide и, разбира се, “bokeh”-ориентиран 2MP сензор. Лицевата камера се намира в “капковидното” скосяване на дисплея и е 32MP. Вчера стана дума и за вградената батерия – капацитет от 3340 mAh.

Стартовите цветове при Nova 4e са черно, бяло и “градиентно синьо”. Очакваните стартови цени в Китай са около US$ 299 за вариант 4GB/128GB, докато за наличие на 6GB RAM потребителите ще трябва да платят $US 342.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *