Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro може да бъдат анонсирани без Google APPS

Бавното, но сигурно приближаване към есента на 2019 година означава нещо конкретно (освен доста други неща, разбира се) в мобилният бранш – време е да видим новото поколение смартфони Huawei Mate 30-Series. След сериозният успех на P30-Series, много Mate фенове очакват с нетърпение да видят и “30-ките”, като очакванията съвсем нормално са много сериозни. По последни слухове, базирани даже на изказвания на шефа на бизнес подразделението на Huawei – доктор Wang Chenglu, бъдещите Mate 30-Series ще са нещо наистина интересно. Едно от най-любопитните неща, които е споменал пред колегите от hi-tech.mail.ru, са свързани с Google APPS…

Заради все още необявеният край на политическата война между Huawei и САЩ, има вероятност новите Mate 30-Series да се появят на бял свят под управлението на EMUI 10, базиран на Android Q, но…. без предварително инсталирани Google APPS (Gmail, Drive, Play Store, Play Games, Play Music и т.н.). Това последното не е чак такъв проблем, ако смартфонът е екипиран с Android – добавянето на GAPPS е една доста лесна задача, с опцията самата инсталация да е предвидена с натискането на една иконка (предварително зададено изтегляне и автоматично инсталиране на комплекта GAPPS).

Извън евентуалното неудобство, свързано с основните приложения на Google, Mate 30 и Mate 30 Pro се предполага да използват обновена версия на Kirin 985 – новият SoC ще носи моделно име Kirin 990 и няма да се отличава много от “предшественика си”. Очаква се основната разлика да е в енергийната ефективност – понижение до 20%, което да предложи още по-дълго време на работа с едно зареждане на батерията. А като говорим за зареждане – Huawei вероятно ще вдигнат още по-високо летвата с 55W зарядно устройство.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *