Huawei Mate 10 Pro на второ място в света по качество на камерата

Международният сайт за анализи на качеството и оценка на възможностите на фотоапаратите и мобилните устройства – DxOMark, публикува резултатите за камерата на новия флагман Huawei Mate 10 Pro. Експертите определят Huawei Mate 10 Pro като един изключителен смартфон за фотографите-ентусиасти. „Интелигентното“ устройство събира общо 97 точки, с което се нарежда на второ място в престижната класация – на само точка разлика от максималния до момента резултат – и изпреварва други актуални модели като iPhone 8 Plus и Samsung Galaxy Note8 (с по 94 точки), iPhone 8 (92 точки) и Google Pixel (90 точки).

Сред отличителните характеристики на смартфона са детайлите в снимката, бързият автофокус, добрата експозиция и широкия динамичен обхват, дори при снимки на закрито и при слаба осветеност. Инженерите на DxOMark са заснели и анализирали над 1500 снимки и над 2 часа видео съдържание – в контролирана вътрешна среда, както и в неконтролирана външна среда. Любопитно, но факт – Huawei Mate 10 Pro получава феноменалните 100 точки за снимките си, а по отношение на видеата – 91 точки, изпреварвайки конкурентите iPhone 8 Plus и Samsung Galaxy Note 8.

При създаването на двойния обектив на Mate 10 Pro, Huawei отново си сътрудничи с легендата във фотографията – Leica, за да отговори на един от основните фактори, определящи избора на устройство от потребителите – камерата. При Mate 10 Pro тя комбинира 12-мегапикселов цветен и 20-мегапикселов монохромен сензор, оптична стабилизация на картината (OIS), двойка обективи с най-голямата в света бленда f/1.6, и използване на изкуствен интелект при „боке“ ефекта и цифровото приближение. Базираното на изкуствен интелект разпознаване на сцената и обекта при снимане води до автоматично интелигентно избиране на най-подходящите настройки на камерата, която използва изкуствен интелект както в цифровото приближение, така и в разпознаването и проследяването на движещи се обекти за по-ясни портрети и снимки с по-висока острота.

Обединявайки всички тези способности в едно цяло, Huawei създаде смартфон, който поставя начало на нова ера на интелигентни телефони, благодарение на базирания си на изкуствен интелект чипсет Kirin 970. Експертите в индустрията вече признават неоспоримите качества на устройството и остават броени седмици, за да може в това да се уверят лично и българските потребители.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *