Huawei пусна ъпдейт за Dual-View режим за P30 серията

От вчера Huawei започна постепенното пускане на ъпдейт за P30 и P30 Pro смартфоните, който добавя режим на снимане Dual-View. Тази нова функция позволява едновременното използване на две от камерите за снимане на видео от две различни гледни точки (поддържа се само видео заснемане), като по този начин получавате един общ план и един с приближение, с помощта на само едно устройство.


Към момента P30 вече се ъпдейтва, докато собствениците на P30 Pro може да се наложи да поизчакат още малко. Ако не виждате наличен ъпдейт директно от менюто на смартфона, то може да пробвате през приложението HiSuite, което да инсталирате на компютър. Тъй като все още не сме видели ъпдейта за P30 Pro не е ясно дали той ще включва и допълнителни възможности освен Dual-View, като например разширена функционалност на допълнителната Time of Flight (ToF) камера налична само при Pro модела.


В Dual-View режим на работа виждате едновременно двете гледни точки на екрана, като при Zoom камерата имате възможност да сменяте степента на увеличение (2x, 3x, 5x за P30). Записът става в един общ видеофайл, като за момента единствения наличен формат е 1080p при 30 кадъра в секунда (реалната резолюция е 2336×1080 пиксела). В последствие, в зависимост от интереса, е възможно да видим допълнително разширяване на функционалността.


Със сигурност режимът на снимане Dual-View е доста интересен за определени потребители и със сигурност допълнително разширява възможностите на вече доста добрите устройства от P30 серията. Разбира се не липсват и известни забележки, като например разликите в двете изображения в следствие на техническите различия на двата използвани сензора (широкоъгълен и зyум), както и наличието на стабилизиран и нестабилизиран сензор, което може да доведе до по-съществени разлики при движение например. Забелзват се и разлики при ниска осветеност в детайлността между образа на единия и на другия сензор. Предвид факта, че не се използва основния сензор с най-висока светлочувствителност, то този режим надали ще е удачен за ползване при ниска осветеност така или иначе. Така или иначе браво на Huawei, че толкова скоро след официалния анонс на тези устройства и вече предлагат нови интересни функции, които да разширят още техните възможности.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *