Huawei ще обновят първо P30 и P30 Pro до EMUI 10

След малко повече от седмица ще се случи и официалният анонс на новото поколение смартфони Huawei Mate-Series. Двата нови модела, Mate 30 и Mate 30 Pro, ще бъдат представени с управляващ софтуер EMUI 10, който в основата си е Android 10 (Q). Това, обаче, не означава, че всичко между Huawei и САЩ e наред, ами че по всяка вероятност Mate-овете ще притежават Android OS, но няма да се предлагат с предварително инсталирани Google APPS (GAPPS).

След анонса на Mate 30-Series ще видим и първата “вълна” от обновяването на над 30 модела смартфони Huawei до EMUI 10. Първи честта ще имат P30 и P30 Pro, като при тях GAPPS най-вероятно ще са налични (предвид факта, че към момента те са от групата “стари” апарати на китайската компания, които се появиха на бял свят преди въвеждането на търговската забрана). Обовяването при P30 и P30 Pro би следвало да се случи през месец ноември, а за декември са оставени Mate 20-Series, както и Honor 20-Series – 20, 20 Pro и View 20.

“Чак” през 2020 година ще се случи обновяването и при по-стари модели, като например P20-Series, Mate 10-Series, както и P30 Lite (този “юнак” няма да има честта да сподели EMUI 10 още през ноември 2019г, със своите двама по-големи “братя”).

Трябва да се има предвид, че това са плановете на Huawei, а проблемът между Китай и САЩ може да доведе до промени в тези планове, както в положителна посока, така и в отрицателна…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *