Huawei смята да представи “хамелеонов” цвят при P20 Pro

Подобно на други конкурентни смартфони, “изтекли” като основна информация поне седмица преди MWC 2018, сега и трите нови Huawei P20-ки са повече от ясни, благодарение на блогъри, като Roland Quandt, например. И докато техническите характеристики са почти сигурни, наред с чипсета Kirin 970 и тройната камера при P20 Pro, на ниво цветове новите апарати на Huawei все още държаха някаква мистерия около себе си… досега…

Huawei P20, P20 Pro и P20 Lite ще споделят единствено черният цвят, като еднакво изглеждащ и при трите модела. Наред с черното, апаратите ще предложат и “синьо”, което обаче ще се отличава при P20 Lite, заради неговият стъклен гръб (P20 и Pro ще са с “матиран” гръб). Третият цвят при P20 и P20 Lite е със златен оттенък, като P20 ще предложи по-скоро “розово злато”.

Що се отнася до третият цвят при P20 Pro, там нещата вече са доста различни. Става дума за цвят “Twilight”, който би следвало да представлява т.нар. “хамелеонов”-тип оцветяване, преливащ от виолетово към синьо и зелено, заедно с нюанси между споменатите цветове. Това ще е нещо ново за Huawei, които изглежда са решили да го запазят само за най-сериозният от трите апарата – P20 Pro.

Не на последно място е ситуацията с цената – що се отнася до P20 Lite, слуховете са за “нещо като” 370 евро, а P20 вероятно ще струва около 700 евро. Най-високата цена остава (очаквано) за P20 Pro – 900 евро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *