Huawei разкрива своите амбиции с 6-инчовия Ascend Mate7

Нов мълниеносно бърз 8-ядрен смартфон с технология с пръстов отпечатък

Huawei представи новия си смартфон Ascend Mate7 на изложението IFA 2014. Устройството разполага с голям 6-инчов дисплей с Full HD резолюция, осигуряващ перфектно качество и възможност за още повече забавления, с дебелина на корпуса едва 7.9 мм за подобрен комфорт, мощен 8-ядрен чипсет за впечатляваща производителност и издръжлива батерия с капацитет  4100 mAh. С новата технология за разпознаване на пръстов отпечатък с едно докосване и интерфейс EMUI 3.0, Ascend Mate7 подобрява мобилното преживяване и позволява на потребителите си да живеят пълноценно живота си. Ascent Mate7 e най-новият смартфон с голям екран от Huawei и затвърждава големите амбиции на компанията като трети производител на смартфони в света.

Huawei_Ascend_Mate7

 „Днешният ден бележи появата на нашия най-бърз и най-завладяващ смартфон с голям екран – едно несравнимо изживяване за потребителите. Това е демонстрация на непрестанния ни ангажимент „да правим нещата възможни“ за хората навсякъде по света, като им даваме възможност да се насладят на нашите висококачествени продукти“, каза Ричард Ю, главен изпълнителен директор, Huawei Consumer Business Group. „Huawei Ascend Mate7 съчетава големия екран с интелигентна производителност, впечатляваща енергийна ефективност и изключителното удобство на технологията за разпознаване на пръстов отпечатък с едно докосване.“

Смарт производителност

Със своята 8–ядрена архитектура, Ascend Mate7 разполага с Huawei Kirin 925 процесор, съставен от четири бързи A15 1.8 GHz и четири по-бавни A7 1.3 GHz чипсета, които се активират в различнa конфигурация в зависимост от енергийните нужди на конкретно приложение или функция. Така смартфонът демонстрира едно по-интелигентно управление на енергията. Ascend Mate7 съхранява до 50% от батерията, като автоматично използва по-малки А7 ядра за стандартните приложения, които потребителите използват поне в 80% от времето, и превключва към по-големите A15 ядра за по-висока производителност – при играенето на игри например. Процесорът също автоматично ще активира допълнителни ядра, когато установи, че са използвани от 85%  до 95%  от изчислителния капацитет на едно ядро.

Ascend Mate7 вероятно е първият 6-инчов смартфон на пазара с функция за разпознаване на пръстов отпечатък само с едно докосване, което слага край на досадните пароли. Той дава възможност на потребителите да го отключват най-малко 80% по-бързо, в сравнение с другите устройства със сензор с плъзване на пръст.

Намиращ се на гърба на смартфона и с големина от 9.16 мм х 9.16 мм, четецът поддържа до 5 варианта на различни записи на пръстови отпечатъци, които може да се асоциират както с притежателя, така и с „гости“. По този начин потребителят може да превключва режимите, за да подобри защитата на устройството, когато има лични файлове, приложения, или финансови данни. Той има по-висока разделителна способност (508PPI) за подобрена точност, така че няма нужда пръстът да се плъзга многократно, за да се отключи устройството, което го прави удобно за ползване дори с мокри пръсти или при лек дъжд. Технологията ARM TrustZone съхранява криптирани данните за пръстовите отпечатъци в своя чипсет за по-добра защита със SecureOS и предпазва от нежелан директен достъп от трети страни.

Отличаващ се с най-бързата LTE Cat6 връзка със скорост на сваляне на информация до 300 Mbps, Ascend Mate7 прави възможно тегленето на HD филми за по-малко от 30 секунди. 4100 mAh Li-Polymer батерия с висока плътност, побрана в тънкия корпус на Ascend Mate7, осигурява повече от 2 дни на непрекъсната нормална употреба. Ascend Mate7 предлага три режима с патентована технология за пестене на енергия на Huawei – нормален, умен и режим за ултрапестене на енергия.

Стил и съдържание

Рядка находка за смартфони с този размер, Ascend Mate7 е направен от повече от 95% метал и се отличава с вътрешна конструкция от здрав алуминиев слой за подобрено  топлоотделяне. Тънко едва 7.9 мм и тежащо 185 г, устройството разполага с ергономично извит гръб за по-лесна работа само с една ръка и с ултратясна 2.9 мм рамка, която осигурява впечатляващото съотношение на екран и лицева площ от 83%. Ascend Mate7 се предлага в три елегантни цвята – сребристо, черно и златно.

Разполагащ с 6-инчовия FHD in-cell LTPS дисплей, консумиращ по-малко енергия и JDI Nega-NEO технология за възхитително висок контраст (1500:1), Ascend Mate7 осигурява невероятно резки изображения. Снабден е с 13MP задна камера, за да улавя по-добри парти снимки при по-слаба осветеност с BSY сензора от 4-то поколение на Sony и f/2.0 бленда. В допълнение на всичко това, предната 5MP камера е с водещата в индустрията 5P не-сферична леща за по-висока резолюция и по-малко изкривяване на изображението.

Интуитивна опростеност

Ascend Mate7 ще се продава с EMUI 3.0, новата версия на интуитивния потребителски интерфейс на Huawei, който позволява по-лесно боравене с една ръка и осигурява напълно нов дизайн. Новият таймлайн дизайн се използва широко за по-голяма съвместимост и практичност в различните приложения. В допълнение, той интуитивно отговаря на ежедневните нужди чрез практични и визуално привлекателни дизайнерски детайли, като обединява основните функции на смартфона като разговор, контакти и съобщения, между които вече може лесно да се превключва само с едно хоризонтално плъзване.

Наличност и аксесоари

Huawei Ascend Mate7 ще бъде достъпен в повече от 30 страни, включително Китай, Хонг Конг, Великобритания, Германия, Италия, Франция и Испания, а скоро и в други страни. В България смартфонът ще бъде наличен след края нa октомври. Аксесоарите включват новите UltimoPower Active шумоизолиращи слушалки, които намаляват шума с 15-30db, самостоятелно зареждаща се батерия, когато е свързана със смартфон и 2 часа на употреба, когато е свързана с други устройства. Включени са и кожени калъфи и стойка за зареждане, която превръща смартфона в дигитална фоторамка.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *