HUAWEI продаде рекорден брой флагмани от новата серия P20 в Централна, Източна Европа и Скандинавския регион

Продажбите на водещия модел P20 Pro нараснаха 17 пъти спрямо предшественика му P10 Plus

 

София, 02 май – HUAWEI Consumer Business Group обяви, че само за 30 дни след световната премиера на P20 и P20 Pro на 27 март в Париж, продадените бройки от серията P20 в Централна и Източна Европа, и Скандинавските страни, са надскочили 100 000. Част от този регион е и българският пазар, където продажбите на Huawei P20 стартираха на 10 април, а на P20 Pro – на 23 април. Това е голям търговски успех и за бранда Huawei и превръща серията P20 в най-успешната P серия в историята на компанията.

HUAWEI P20 Pro и P20 бяха обявени заедно в Париж, като P20 Pro е първият смартфон с тройна Leica камера. В момента устройствата от тази серия оглавяват класацията на престижната бенчмарк лаборатория DxOMark, като първите мобилни устройства, постигнали трицифрен резултат за качество на камерата.

За период от само 4 седмици на търговска дистрибуция, флагманът P20 Pro е надскочил 17 пъти продажбите на предишния флагман на P серията – P10 Plus. Най-голям обем продажби са реализирани в Полша, Норвегия, Швеция и Австрия. Тези данни потвърждават нарастващото търсене на смартфони HUAWEI от премиум сегмента.

„Напоследък споделяме новини, свързани с постижения – рекордни продажби в нашата платформа за електронна търговия Vmall, където Huawei генерира 100 милиона китайски юана приходи само в първите 10 секунди от момента на онлайн продажба на серията HUAWEI P20. Това изключително представяне на продажбите в различните региони, включително и в Източна Европа и България, показва красноречиво доверието на потребителите в нашите продукти и отличава отдадеността ни да създаваме иновативни и изключителни смартфони в сегмента на устройствата от висок клас “- споделя Лонгруи Цио (Джефри), директор отдел “Потребителски устройства” за Huawei България и Македония.

С лансирането на серията P20, Huawei иска да вдъхнови потребителите да открият своя потенциал, да почувстват и създават повече съдържание, използвайки ежедневно изкуствения интелект, с който работят устройствата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *