HUAWEI представи официално своя нов съпертънък смартфон Ascend P6 в България

Днес HUAWEI представи официално в България своя нов съпертънък смартфон Ascend P6, който според компанията е най-тънкият смартфон в света към момента с дебелина на корпуса от едва 6.18 милиметра и тегло от 120 грама. Тънкият корпус обаче не означава непременно че е направен комроомис със здравината или надеждността на устройството, взъщност компактните размери не създават никакви проблеми дори и за използваната в устройството батерия, която е с капацитет от 2000mAh. Устройството използва 4.7-инчов HD екран, и разполага с 1.5-гигахерцов 4-ядрен процесор, друга интересна особеност е наличието на 5MP предна камера, като задната камера е “едва” 8MP.

HUAWEI Ascend P6 ще се предлага в три цветови варианта – черно, бяло и розово, в комплект със защитни силиконови калъфи в съответния цвят на устройството. Предлагането на Ascend P6 на нашия пазар се очаква да стартира още на 22-ри юли, като устройството ще бъде предложено първо от мобилния оператор Vivacom, като засега то ще се предлага в два варианта при подписване на договор. Вариант едно е 19.90 лева на месец при подписване на двугодишен договор с тарифен план MaxiCall XXL, вариант 2 е 539 лева в брой и договор. Цена за устройството без договор за момента не беше обявена, като се очаква Ascend P6 да бъде предложен и от другите два мобилни оператора вероятно не по-рано от следващия месец.

Интересно е, че от HUAWEI имат амбиции да наложат Ascend P6 като пряк конкурент на Apple и Samsung и техните най-актуални предложения на пазара, като битката за вниманието на потребителите няма да е само по отношение на визията и функционалността, които определено се конкурират но също така и при цената. Основният акцент, на който залагат от компанията е че тяхното устройство е не по-малко привлекателно и фунцкионално от iPhone и Galaxy S, като освен това би следвало и да е по-достъпно ценово. На първо четене цената на предлаганите от Vivacom варианти за покупка на Ascend P6 с договор изглеждат осезаемо по-атрактивни от цената на която компанията предлага Galaxy S4, и спрямо конкурентните предложения на другите оператори за iPhone 5. Припомняме ви обаче че тук става дума за подписване/преподписване на двугодишен договор в комбинация с план MaxiCall XXL, който е със стандартен (непромоционален) месечен абонамент от 57.80 лева. Тоест удоволствието да притежавате смартофна HUAWEI Ascend P6 няма да ви излезе особено евтино като теглите чертата…
Остави коментар по темата...

Your email address will not be published. Required fields are marked *