HUAWEI представи официално своя нов съпертънък смартфон Ascend P6 в България

Днес HUAWEI представи официално в България своя нов съпертънък смартфон Ascend P6, който според компанията е най-тънкият смартфон в света към момента с дебелина на корпуса от едва 6.18 милиметра и тегло от 120 грама. Тънкият корпус обаче не означава непременно че е направен комроомис със здравината или надеждността на устройството, взъщност компактните размери не създават никакви проблеми дори и за използваната в устройството батерия, която е с капацитет от 2000mAh. Устройството използва 4.7-инчов HD екран, и разполага с 1.5-гигахерцов 4-ядрен процесор, друга интересна особеност е наличието на 5MP предна камера, като задната камера е “едва” 8MP.

HUAWEI Ascend P6 ще се предлага в три цветови варианта – черно, бяло и розово, в комплект със защитни силиконови калъфи в съответния цвят на устройството. Предлагането на Ascend P6 на нашия пазар се очаква да стартира още на 22-ри юли, като устройството ще бъде предложено първо от мобилния оператор Vivacom, като засега то ще се предлага в два варианта при подписване на договор. Вариант едно е 19.90 лева на месец при подписване на двугодишен договор с тарифен план MaxiCall XXL, вариант 2 е 539 лева в брой и договор. Цена за устройството без договор за момента не беше обявена, като се очаква Ascend P6 да бъде предложен и от другите два мобилни оператора вероятно не по-рано от следващия месец.

Интересно е, че от HUAWEI имат амбиции да наложат Ascend P6 като пряк конкурент на Apple и Samsung и техните най-актуални предложения на пазара, като битката за вниманието на потребителите няма да е само по отношение на визията и функционалността, които определено се конкурират но също така и при цената. Основният акцент, на който залагат от компанията е че тяхното устройство е не по-малко привлекателно и фунцкионално от iPhone и Galaxy S, като освен това би следвало и да е по-достъпно ценово. На първо четене цената на предлаганите от Vivacom варианти за покупка на Ascend P6 с договор изглеждат осезаемо по-атрактивни от цената на която компанията предлага Galaxy S4, и спрямо конкурентните предложения на другите оператори за iPhone 5. Припомняме ви обаче че тук става дума за подписване/преподписване на двугодишен договор в комбинация с план MaxiCall XXL, който е със стандартен (непромоционален) месечен абонамент от 57.80 лева. Тоест удоволствието да притежавате смартофна HUAWEI Ascend P6 няма да ви излезе особено евтино като теглите чертата…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *