Huawei представи официално и Honor 10 Lite

Дъщерната компания на Huawei изобщо не си губи времето и ето, че поредният нов смартфон е представен пред широката интернет аудитория. Става дума за Honor 10 Lite, който поглеждайки под дисплея може и да ви заприлича много не само на Honor 8X, но и на един от актуалните апарати Mate на Huawei – Mate 20 Lite.

Предлагащ доста сносен дисплей с диагонал от 6.21″, Honor 10 Lite съвсем не е типичният “Lite” смартфон, който бихте очаквали – 12nm чипсет Kirin 710 e комбиниран с 4 GB или 6 GB оперативна памет, а потребителската такава може да достигне до доста сносните 128 GB. Батерията е с капацитет 3000 mAh, a операционната система е Android Pie.

За неговите особености тип “Lite” може би загатва основната камера, която е комбинация от два сензора – основен 13MP и допълнителен 2MP (например за ефекти bokeh). За сметка на това, обаче, лицевата камера е доста прилична – 24MP с възможности за разпознаване на различни “сцени” на заснемане.

Новият Honor 10 Lite ще се предлага в четири цветови варианта, като основните черен и бял не са чак толкова интересни, колкото версиите “Gradient Red” и “Gradient Blue”:

В Китай ценовите нива са както следва – моделът 4GB/64GB (RAM/ROM) e около 175 евро, докато модификацията 6GB/64GB е с 40 евро по-скъпа. За само още 25 евро, или общо 240 евро, заинтересованите потребители в Китай ще могат да си купят най-сериозният вариант – 6GB/128GB.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *