Huawei представи новия си часовник Huawei Watch на Mobile World Congress 2015

Huawei продължава да изследва новите възможности в пространството на иновативните продуктови технологии. На 1-ви март пред публиката на Световния мобилен конгрес (MWC) 2015, компанията представи новото си устройство Huawei Watch, опериращо със системата Android Wear™. Часовникът, с кръгъл дизайн, притежава 1.4 – инчов чувствителен на допир AMOLED дисплей, сапфирна кристална леща, устойчива на надраскване, рамка от студено-кована неръждаема стомана, вграден пулсометър и 6-Axis сензори за движение.  Huawei Watch е първият smart часовник в семейството на Huawei.

Huawei_iWatch

„Отговорихме на търсенето на клиентите ни от цял свят, които пожелаха часовник с класически дизайн, чийто възможности наистина го определят като smart технология. Следвайки неотлъчно посвещението на Huawei да превъща невъзможните неща във възможни (‘Make It Possible’), Huawei Watch предоставя на потребителите първокласен технологично-иновативен умен часовник,” сподели Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. „Кaто първия smart часовник от нашата разширяваща се линия от първокласни продукти, Huawei Watch е създаден да придаде един различен оттенък на всекидневния живот на нашите клиенти.”

 Класически дизайн

Проектиран от екип от опитни дизайнери, с история зад гърба си в създаването на вечни часовници, вниманието към детайла в дизайна на Huawei Watch се откроява от пръв поглед: устройството разполага с блестящ AMOLED 1.4-инчов дисплей, с резолюция 400×400 пиксела, 286 пиксела на инч и високо съотношение на контраста 10,000:1, правейки го най-отличителния Android Wear smart часовник в света.

 Съставен от повече от 130 компонента, часовникът на Huawei има корона, рамка и шарнирно съединение от висококачествена студено-кована стомана, предпазена от издраскване, правейки го 40 % по-здрав. С интуитивен горен десен бутон, часовникът предлага най-високото ниво на контрол и комфорт на потребителите. Huawei Watch ще се предлага в три стилни цвята: злато, сребро и черно.

 Проектиран с предвидена персонализация, Huawei Wtach предлага избор от повече от 40 уникални теми, както и от пълна гама от каишки за часовници, направени от различни материали в различни стилове. За допълнително улеснение на клиентите часовникът Huawei ще се предлага, в комплект с магнитно зареждащо устройство.

 Умен отвътре

Функциониращ със системата на Android Wear, Huawei Watch прави получаването на SMS-и, имейли, ползването на календар и приложения, както и известяването за телефонни обаждания по-лесно и удобно от всякога. Съвместим със смарт телефони, опериращи с Android 4.3 или по-нови системи,  Huawei Watch разполага с мощен Qualcomm 1.2GHz процесор за оптимално представяне, 4GB памет, 512MB RAM и Bluetooth 4.1. За хората, които обичат да споруват или просто да следят прогреса си във фитнес тренировките, Huawei Watch има вграден сензорен пулсомер, 6-Axis сензор за движение и сензорен барометър, който автоматично разбира, когато ползвателят му ходи, тича, кара колело, ходи в планината или спи и проследява информацията в реално време. Още повче потребителите могат да наблюдават всичко: от това колко калории са изгорили до това какъв им е пулса, каква височина са изкатерили, колко стъпки са извървели или колко разстояние са пропътували.

 Huawei Health Ecosystem

За да окуражи своите клиенти да живеят по-щастливо и здравословно,  Huawei се е посветил на това да придава на своите продукти една допълнителна стойност в посока на здравословен начин на живот, помагайки на своите ползватели да си поставят цели и да проследяват своето развитие. С вълнуващи партньори като Jawbone, Huawei Health Ecosystem търси иновативни здравни и фитнес приложения, които ще улеснят  потребителите.

 Наличност и Аксесоари

Huawei Watch ще бъде достъпен в повече от 20 страни включително: САЩ, Великобритания, Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Германия, Хонг-Конг, Италия, Япония, Норвегия, Филипините, Русия, Сингапур, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария, Обединените арабски емирстава. Предстои да бъдат обявени точната наличност и цената на продукта във всяка от страните.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *