Huawei: По-готови сме от всякога да се справим със санкциите на САЩ

В рамките на World Economic Forum, изпълнителният директор на Huawei, Рен Женгфей, е бил доста лаконичен на тема “ситуацията с наложените от САЩ забрани”, като е коментирал и вероятните допълнителни санкции, които американското правителство може да наложи в най-близко време.

г-н Рен е заявил, че преди години компанията изобщо не мислела за своята сигурност спрямо САЩ, поради което Huawei вече са похарчили “стотици милиарди долари” за изготвяне на резервен план на действие, който освен всичко друго е спомогнал на компанията да издържи на “първата вълна от атаки”. В момента Huawei са повече от уверени, че ще могат да издържат и на бъдещи атаки. Освен това изпълнитеният директор на Huawei е добавил, че влизането в забранителният списък преди почти 1 година е имал минимален (или дори никакъв) отрицателен ефект върху компанията и от Huawei смятат да продължат своето развитие според вече начертаните планове.

Тук можем да споменем една от интересните “инвестиции” от страна на Huawei в тази насока – почти 300 милиона долара, дадени като бонуси на онези служители на компанията, които с работата си са спомогнали за минимизиране на щетите, породени от влизането в забранителният лист на американското правителство.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *